HomeHL-TOPΈφτασε η κακοκαιρία «Διομήδης» – Τι προβλέπεται για την Κρήτη σήμερα

Έφτασε η κακοκαιρία «Διομήδης» – Τι προβλέπεται για την Κρήτη σήμερα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εμφάνισή της έκανε από το βράδυ της Δευτέρας η κακοκαιρία «Διομήδης», που δεν αναμένεται να φύγει από τη χώρα πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Μπορεί από το πρωί να βρέχει σε κατά τόπους περιοχές της Αττικής, ωστόσο από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία τύλιξε για τα καλά το λεκανοπέδιο, με τις βροχοπτώσεις να δυναμώνουν, αλλά και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. Το κρύο είναι πλέον κάτι παραπάνω από αισθητό και στην Αθήνα, με την ΕΜΥ να προβλέπει ότι ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα περισσότερο προς το τέλος της εβδομάδας.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Η Πολιτική Προστασία λαμβάνει μέτρα όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη, ενώ απεστάλη μήνυμα από το 112 σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη

Ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια, και δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, αναμένονται στην Κρήτη .
Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση