HomeHL-GreeceΚεραμέως: Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία, δεν θα ξέραμε τα 15.500 κρούσματα

Κεραμέως: Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία, δεν θα ξέραμε τα 15.500 κρούσματα

Τηλεκπαίδευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα σχολεία άνοιξαν με ενισχυμένα πρωτόκολλα με περισσότερα τεστ και πιο εκτεταμένους ελέγχους σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας θέλησε αρχικά να ευχαριστήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τη συνδρομή τους στην όλη διαδικασία. «Έγινε ο μεγαλύτερος έλεγχος για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας. 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι ελέγχθηκαν μέσω self και rapid test», τόνισε.

Όπως εξήγησε, εντοπίστηκαν 15.500 εν δυνάμει κρούσματα. «Και εκεί μπορεί να δει κανείς τη σημασία της λειτουργίας των σχολείων και για υγειονομικούς λόγους, διότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, πιθανόν να μην είχαμε εντοπίσει αυτά τα κρούσματα», συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση και σε εκκλήσεις από ορισμένους επιστήμονες, που ζητούσαν να δοθεί αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων για λίγες ημέρες, η υπουργός Παιδείας απάντησε πως «η κάθε απόφαση που παίρνουμε ζυγίζεται πολύ και συζητείται με την Επιτροπή των Ειδικών. Αν δεν είχαμε ανοίξει σήμερα, θα είχαμε αυτά τα 15.500 κρούσματα που δεν θα τα ξέραμε; Θα είχαν επαφές με πόσα άτομα το καθένα και θα είχαν διασπείρει ακόμη περισσότερο τον ιό».

«Η τηλεκπαίδευση έγινε το προηγούμενο διάστημα, πιθανό να γίνει και τώρα αλλά σε έκτακτες περιπτώσεις»

Ερωτηθείσα για την επαναφορά της τηλεκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως «η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη οποτεδήποτε ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του. Έγινε το προηγούμενο διάστημα, θα συμβεί και τώρα προφανώς. Αλλά μπορεί να είναι και για άλλο λόγο, εκτός του κορωνοϊού. Στη Φλώρινα που έγινε ο σεισμός άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τηλεκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση».

Όσο για το αν έκλεισαν τμήματα σήμερα, η υπουργός Παιδείας εξήγησε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν και αύριο θα γίνει γνωστό αν θα δεν θα λειτουργήσουν κάποια, προτάσσοντας πως «απόλυτη προτεραιότητα μας είναι τα ανοιχτά σχολεία με αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας και με το πολύτιμο εργαλείο των self test, που δείχνει και ότι τα σχολεία μας δρουν και συμβάλλουν και στο υγειονομικό κομμάτι».

«Ήδη ανακοινώθηκαν σχεδόν 5.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών»

Τέλος, αναφορικά με τα κενά στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, η κ. Κεραμέως είπε πως «ήδη ανακοινώθηκαν άμεσα σχεδόν 5.000 προσλήψεις για να στηριχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης και να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση