HomeHL-GreeceΠαπαζάχος για σεισμό στη Φλώρινα: Πιθανός ένας μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ

Παπαζάχος για σεισμό στη Φλώρινα: Πιθανός ένας μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ

Να μείνουν εκτός σπιτιών οι κάτοικοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας μετασεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ είναι πιθανό να συμβεί στη Φλώρινα, μετά τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τον σεισμό στη Φλώρινα που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (9/1), εξήγησε πως «ένας σεισμός σαν αυτόν 5,4-5,5 Ρίχτερ, γίνεται αισθητός σε μια μεγάλη περιοχή. Η μέχρι στιγμής ακολουθία έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή 10-12 χιλιομέτρων».

Και όπως είπε ο κ. Παπαζάχος, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο σεισμός στη Φλώρινα να είναι ο κύριος, επισημαίνοντας πως από τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να έχουμε μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία».

«Οι κάτοικοι να μην μπουν στα σπίτια αν δεν τα ελέγξουν οι ειδικοί»

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και ένα μετασεισμό αύριο το πρωί έντασης 5,2 Ρίχτερ. Δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη».

Τέλος, ο Καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε πως «οι μετασεισμοί μπορεί να γίνουν κοντά στο ίδιο επίκεντρο τις επόμενες ώρες και ημέρες. Για αυτό θα πρέπει να είναι όλοι σε εγρήγορση και επειδή δέχθηκαν ισχυρή πίεση τα ακίνητα στην περιοχή, ειδικά σε σπίτια που έχουν εμφανίζει προβλήματα, οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν και να μείνουν αν δεν τα ελέγξουν οι ειδικοί».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση