HomeΚΡΗΤΗΝέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Γόρτυνας

Νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Γόρτυνας

Νέο δημοτικό συμβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε νέοι αντιδήμαρχοι με διάρκεια θητείας έως τις 10/1/2023 ορίστηκαν στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, με σχετική απόφαση του Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Φραγκάκη, αφού η θητεία των προηγούμενων αντιδημάρχων έληξε.

Η νέα σύνθεση διοίκησης περιλαμβάνει, τόσο νέα πρόσωπα, όσο και ήδη υπηρετούντες αντιδημάρχους, που συνεχίζουν να προσφέρουν στοδημοτικό σχήμα, είτε από το ίδιο είτε από διαφορετικά πόστα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 33/2022 απόφαση Δημάρχου, καθήκοντα αντιδημάρχου αναλαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι: α) Αραβιάκης Κωνσταντίνος, β) Δρακάκης Ιωάννης, γ) Ζαμπουλάκης Μανώλης, δ) Καλομοίρης Στέλιοςκαι ε)Σαμωνάκης Μιχάλης,οι οποίοι αναλαμβάνουν τις εξής αρμοδιότητες:

  1. ΑΡΑΒΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Θεμάτωνκαι Πολιτικής Προστασίας με κατά τόπον (χωρική) αρμοδιότητα για τη Δημοτική Ενότητα Θραψανού.
  1. ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη (αρμόδιος για τα ΚΕΠ),με κατά τόπον (χωρική) αρμοδιότητα για τη Δημοτική Ενότητα Καστελλίου.

iii. ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας.

  1. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Άρδευσης, Πρωτογενούς Τομέα και Αδειοδοτήσεων-Λαϊκών Αγορώνμε κατά τόπον (χωρική) αρμοδιότητα για την Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου.
  2. ΣΑΜΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Οδοποιίας, &Περιβάλλοντος-Πρασίνου,

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του θα ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αραβιάκης, ως αναπληρωτής αυτού και όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σαμωνάκη.

Μετά την υπογραφή της ως άνω απόφασης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου δημοτικού Σχήματος διοίκησης υπό το Δήμαρχο κ. Φραγκάκη,στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για τα νέα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, αλλά και για το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στο Δήμο κατά την προηγούμενη περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα άμεσουπρογραμματισμού για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης δήλωσε σχετικά:

«Με νέο σχήμα διοίκησης συνεχίζουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σ’ έναν και μοναδικό στόχο: να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας. Οι νέοι αντιδήμαρχοι, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους τους, αναλαμβάνουν την ευθύνη συνέχισης του προγραμματικού σχεδίου της δημοτικής Αρχής για τη διοικητική, οικονομική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του Δήμου, ιδιαίτερα μετά τις συνέπειες που έχει αφήσει πίσω του ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.  Σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους απερχόμενους αντιδημάρχους για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν, κατά το προηγούμενο έτος και να τους ευχηθώ να παραμείνουν εξίσου ενεργοί και αποτελεσματικοί, ως δημοτικοί σύμβουλοι, καθότι η εμπειρία και η γνώση τους θα είναι πολύτιμη στο έργο της δημοτικής Αρχής. Στους νέους αντιδημάρχους εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, με ακλόνητη την πεποίθηση ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο για να ανταποκριθούν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά τους».

Επισημαίνεται ότι χθες Κυριακή 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν και οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέων μελών στο προεδρείο του Δ.Σ. και στις επιτροπές αυτού. Νέα πρόεδρος του ΔΣ αναδείχθηκε η κα. Όλγα Δραμουντάνη στη θέση της κας. Ιφιγένειας Μπουτιέρου.

Αντιπρόεδρος είναι η κα. Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη από τη μείζονα Αντιπολίτευση και γραμματέας η κα. Φωτεινή Κουτράκη από την ελάσσονα Αντιπολίτευση, στις οποίες ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση