HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση για την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα σχολεία

Συνάντηση για την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα σχολεία

Στόχος από την επόμενη σχολική χρονιά να ενταχθεί πλήρως στα ράφια των σχολικών κυλικείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη, είχε το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου στο γραφείο του στη Λότζια , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, όπου τέθηκε το θέμα της προώθησης της κρητικής σταφίδας στα σχολεία του Ηρακλείου.

Η κα Κουτεντάκη και ο κ. Χιλετζάκης αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχει αυτή η πρωτοβουλία για τους μαθητές, καθώς η σταφίδα εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών, αλλά και για τους σταφιδοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην διάθεση του προϊόντος. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Ένωσης Ηρακλείου να ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση, με ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία , η ένταξη της κρητικής σταφίδας και άλλων υποπροϊόντων της στα κυλικεία με ιδιαίτερα προσιτές τιμές και από την επόμενη σχολική χρονιά να ενταχθεί πλήρως στα ράφια των σχολικών κυλικείων .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την συμπαράστασή του για την επιτυχία του εγχειρήματος και προγραμμάτισε νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στην οποία θα λάβουν μέρος και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και Αντώνης Περυσινάκης . Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Είμαστε θετικοί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση και διάθεση των κρητικών προϊόντων . Στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και θα συμβάλουμε από την πλευρά μας ώστε η κρητική σταφίδα να ενταχθεί στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση