HomeHL-TOPΚορωνοϊός – Σχολεία: Ξεκίνησαν οι καταλήψεις

Κορωνοϊός – Σχολεία: Ξεκίνησαν οι καταλήψεις

Ανιχνεύθηκαν με self test θετικοί στον ιό 14.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καταλήψεις απάντησαν οι μαθητές στα μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μη εξάπλωση του κορωνοίού.

Οι μαθητές το πρωί της Δευτέρας μπορεί να είχαν στα χέρια τους το αρνητικό self test και το απαραίτητο χαρτί μέσα από την πλατφόρμα edupass ωστόσο δεν πήγαν στο σχολείο για να εισέλθουν στις τάξεις για μάθημα αλλά για να προχωρήσουν σε «λουκέτο» των σχολείων τους.

Αρκετά είναι τα σχολικά συγκροτήματα στο Ηράκλειο που οι μαθητές τους προχώρησαν σε κατάληψη ενώ το μάθημα των μαθητών γίνεται μέσω webex.

Στάση εργασίας εκπαιδευτικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί στις 13:30 στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και στάση εργασίας εκπαιδευτικών από τις 12 έως τις 2 ο μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ηράκλειο

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

· 15 μαθητές στην τάξη

· Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των Αναπληρωτών

· Κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων με το απαραίτητο και μόνιμο προσωπικό

· Καμία συγχώνευση τμημάτων και κατάργηση οργανικών θέσεων

· Κατοχύρωση των αδειών ειδικού σκοπού για όλες τις ευπαθείς ομάδες

· Παροχή δωρεάν όλου του υλικού προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κλπ)

· Δημιουργία των αναγκαίων δομών πρωτοβάθμιας υγείας

· Μαζικά και δωρεάν τεστ με ευθύνη του δημοσίου συστήματος υγείας

· Άμεση επίταξη των δομών της ιδιωτικής υγείας

· Κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ

Ανιχνεύθηκαν με self test θετικοί στον ιό 14.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Περίπου 14.000 κρούσματα έχουν βρεθεί μέσω των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, έως το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν 14.000 ενεργά κρούσματα και μάλιστα, όσοι διαγνώστηκαν θετικοί, είναι χωρίς συμπτώματα.

Με περισσότερους ελέγχους κατά της COVID-19 επιστρέφουν στα σχολεία σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self test, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία self test αυτή την εβδομάδα αντί για δύο.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα σε περίπτωση κρούσματος. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση