HomeΚΡΗΤΗΜπαριτάκης και Πασπάτης ανανεώνουν τη θητεία τους σε Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο

Μπαριτάκης και Πασπάτης ανανεώνουν τη θητεία τους σε Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο

Αρχαιρεσίες στην τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκλέχτηκε σήμερα στην διαζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης το νέο προεδρείο του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Στην συνεδρίαση που έγινε στο «Ατλαντίς» ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, συμμετείχε με ηλεκτρονική σύνδεση και ευχήθηκε στα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου καλή χρονιά με υγεία, και αισιοδοξία. Επίσης ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στα νέα κτήρια της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης του νησιού μας.

Χρόνια πολλά με υγεία ευχήθηκαν στον Περιφερειάρχη και στο Περιφερειακό συμβούλιο οι επικεφαλής των παρατάξεων που πήραν τον λόγο, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Μανολης Συντυχάκης.

Στην συνεδρίαση μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη επανεκλέχτηκε ομόφωνα Πρόεδρος απ´όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, ο Παύλος Μπαριτάκης.

Αντιπρόεδρος του Π.Σ. εκλέχτηκε επίσης απ΄ όλες τις παρατάξεις ομόφωνα ο Περιφερειακός σύμβουλος, από την μείζονα αντιπολίτευση ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά» Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη.

Γραμματέας του Περιφερειακού συμβουλίου εκλέχτηκε με 39 ψήφους από τους 43 ψηφίσαντες η Περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη από την παράταξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Η ψηφοφορία εκλογής γραμματέα έγινε μετά την άρνηση της συγκεκριμένης θέσης από την παράταξη της «Λαϊκής συσπείρωσης».

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Παύλος Μπαριτάκης, αμέσως μετά την διαδικασία, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, όπως ευχαριστίες εξέφρασε για την ομοφωνία και το πνεύμα συναίνεσης και σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου.

Η νεα Οικονομική επιτροπή Περιφερειακού Συμβουλίου

Τα τακτικά μέλη της νέας οικονομικής επιτροπής που εκλέχτηκαν κατά σειρά από την παράταξη του Περιφερειάρχη, είναι:
Γιαννης Παρασύρης, Λάμπρος Καμπουράκης, Νίκος Σκουλάς, Ειρήνη Χουδετσανάκη, Κυριάκος Κώτσογλου. Αναπληρωματικά μέλη Γιαννης Ανδρουλάκης ,Μαρία Χανιωτάκη , Γεωργία Μηλακη, Σοφία Μαλανδράκη.
Από την παράταξη του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη στην οικονομική επιτροπή εκλέχτηκαν τακτικά μέλη ο Λευτέρης Κοπάσης και Νίκος Χρονάκης με αναπληρωματικά μέλη τον Κώστα Δανδουλάκη και Νεκτάριο Παπαβασιλείου.
Από την «Λαϊκή συσπείρωση» τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο Νίκος Μανουσάκης και αναπληρωματικό μέλος ο Αλέξανδρος Μαρινάκης.

mparitakhs-arxairesies

Παύλος Μπαριτάκης – Γεωργία Μηλάκη – Νεκτάριος Παπαβασιλείου

Την ίδια ώρα ο Γρηγόρης Πασπάτης ανανεώνει τη θητεία του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου. Κατά τις δημαιρεσίες έλαβε 18 ψήφους, 20 λευκά και ένα άκυρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση