HomeHL-TOPΑγώνας… δρόμου για την προμήθεια self test των σχολείων του Ηρακλείου

Αγώνας… δρόμου για την προμήθεια self test των σχολείων του Ηρακλείου

Μπελαδάκης: Το 87% των μαθητών έχουν λάβει τα self test από τα φαρμακεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αγώνα… δρόμου έχουν επιδοθεί τα σχολεία και οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να καλυφθούν οι ανάγκες των self test στους μαθητές.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, χθες, ημέρα κατά την οποία έληγε η προθεσμία, δημιουργήθηκε ένα μικρό μπάχαλο, όσο αφορά την παραλαβή των δωρεάν self test για τους μαθητές από τα φαρμακεία.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα από το Ηράκλειο όπου πολλοί γονείς δεν πρόλαβαν να παραλάβουν τα self test εξαιτίας έλλειψης από τα φαρμακεία.

«Κάθε φορά παρατηρείται την τελευταία ημέρα να ξεμένουμε ωστόσο σήμερα αυτό έγινε πάρα πολύ νωρίς. Οι αποθήκες έχουν αδειάσει και δεν έχουμε να δώσουμε άλλα self test. Θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να μας στείλει self test για να μπορούμε να τα δώσουμε», επεσήμανε σχετικά στο cretapost, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Τα σχολεία θα καλύψουν τις… ελλείψεις

Οι ελλείψεις αυτές, βάσει οδηγιών του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να καλυφθούν από τα σχολεία.

Όπως αποφασίστηκε τη Δευτέρα το πρωί όσοι μαθητές δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν self test θα υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό τεστ στο σχολείο, λίγο πριν μπουν στην αίθουσα.

«Αυτές τις ημέρες πάνω από το 87% των μαθητών προμηθεύτηκαν από τα φαρμακεία self test», επεσήμανε στο cretapost ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης προσθέτοντας πως «συνήθως η απορρόφηση ήταν περίπου στο 70%. Κάποιοι γονείς δεν πρόλαβαν να τα προμηθευτούν για αυτό θα τα παραλάβουν από το σχολείο το οποίο διαθέτει απόθεμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως όσες σχολικές μονάδες δεν έχουν απόθεμα σε self test θα πρέπει να τα προμηθευτούν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σήμερα από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Παράλληλα, όσοι διευθυντές σχολείων δεν προλάβουν να τα προμηθευτούν σήμερα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας τότε θα μπορούν να τα παραλάβουν και αύριο από τις 7 το πρωί.

«Έχουμε απόθεμα το οποίο θα καλύψει όλες τις ανάγκες των μαθητών του Ηρακλείου», τόνισε σχετικά ο κ. Μπελαδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση