HomeHL-9Ξέμειναν από… self test τα φαρμακεία του Ηρακλείου

Ξέμειναν από… self test τα φαρμακεία του Ηρακλείου

Γονείς και εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να τα προμηθευτούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξέμειναν από… self test και τα φαρμακεία του Ηρακλείου γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα ως προς την ομαλή επανέναρξη των σχολικών μονάδων την προσεχή Δευτέρα.

Αύριο το βράδυ, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, όλοι οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα self test και να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα edupass.

Ωστόσο, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου δεν είναι εφικτή ως προς την καθολικότητά του καθώς – όπως φαίνεται – η Πολιτεία δεν μερίμνησε ώστε να υπάρχουν τα ανάλογα self test στα φαρμακεία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από νωρίς σήμερα τα φαρμακεία του Ηρακλείου ξέμειναν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

«Κάθε φορά παρατηρείται την τελευταία ημέρα να ξεμένουμε ωστόσο σήμερα αυτό έγινε πάρα πολύ νωρίς. Οι αποθήκες έχουν αδειάσει και δεν έχουμε να δώσουμε άλλα self test. Θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να μας στείλει self test για να μπορούμε να τα δώσουμε», επεσήμανε σχετικά στο cretapost, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Ανάστατοι και οι εκπαιδευτικοί

Ανάστατοι είναι και οι εκπαιδευτικοί της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκληθεί με την έλλειψη των self test.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης αναφέρει:

Εκπαιδευτικοί, γονείς, αλλά και οι φαρμακοποιοί, μας ενημερώνουν ότι από χθες το απόγευμα στα μισά και πλέον φαρμακεία της χώρας έχουν τελειώσει τα σελφ τεστ. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται και στο νομό Ηρακλείου, καθώς σήμερα, Σάββατο 8/1, πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι αδυνατούν να βρουν τα δωρεάν σελφ τεστ στα φαρμακεία του Ηρακλείου.

Παράλληλα, είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αντί να συμβουλεύσει τους συνεργάτες της να λύσουν το πρόβλημα, έχοντας προφανώς εντολές άνωθεν, προτρέπει σε ΜΜΕ τους γονείς, να  προμηθευτούν τα σελφ τεστ από τις διευθύνσεις των σχολείων μέσα στο Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα.

Να ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία ότι τα σχολεία δεν είναι καταστήματα, πως δεν έχουν τις ποσότητες που χρειάζονται για να προμηθευτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί σελφ τεστ και τέλος είναι αδύνατον οι εκπαιδευτικοί να ελέγξουν αν προμηθεύτηκαν ή όχι τα τεστ από τα φαρμακεία οι γονείς των μαθητών.

Φτάνει πια, με τη μετάθεση ευθυνών! Ανύπαρκτο το Υπουργείο και ανάξιο των περιστάσεων!Ακόμη και α’ αυτό το μοναδικό μέτρο που εφαρμόζεται στα σχολεία, η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την επάρκειά τους. Τι θα κάνουν λοιπόν εκπαιδευτικοί και γονείς;Θα βάλουν το χέρι στην τσέπη (γι’ άλλη μια φορά!);

Διαφήμιση
Διαφήμιση