HomeHL-SportsΝόβακ Τζόκοβιτς: Τι πραγματικά έχει πει για τα εμβόλια κατά της Covid-19

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι πραγματικά έχει πει για τα εμβόλια κατά της Covid-19

Τι πραγματικά πιστεύει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο διάσημος τενίστας και πρωταθλητής, βρίσκεται αυτές τις μέρες σε καραντίνα στο ξενοδοχείο Palm Hotel της Μελβούρνης καθώς η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο διάσημος τενίστας και πρωταθλητής, βρίσκεται αυτές τις μέρες σε καραντίνα στο ξενοδοχείο Palm Hotel της Μελβούρνης καθώς η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα.

Ο 34χρονος αθλητής έπρεπε να εμβολιαστεί προκειμένου να αγωνιστεί στο τουρνουά Australian Open, καθώς οι κανόνες της Αυστραλίας όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας είναι πολύ αυστηροί.

Πριν από λίγες ημέρες ο τενίστας κοινοποίησε στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την είδηση ότι έχει ιατρική εξαίρεση για να ταξιδέψει στη χώρα αλλά σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, «τα στοιχεία που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή».

Ο Τζόκοβιτς είχε καταστήσει σαφές από την αρχή την αντίστασή του στους εμβολιασμούς. Ήδη από τον Απρίλιο του 2020, πριν τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, ο αθλητής είχε πει ότι ήταν αντίθετος σε αυτή την κίνηση.

Στη συνέχεια όμως, ξεκαθάρισε τη θέση του λέγωντας ότι δεν ήταν ειδικός και θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού του. Ωστόσο, όπως είπε, επιθυμούσε να έχει επιλογή για αυτό που θα ήταν καλύτερο για την υγεία του.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο παρελθόν στο Facebook εξηγούσε ότι δεν επιθυμούσε να τον αναγκάσει κάποιος να εμβολιαστεί, να ταξιδέψει και να ολοκληρώσει τα τουρνουά. Πρόσθεσε ότι τον ενδιέφερε η ευημερία και «κατά πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό μας ώστε να είναι σε καλή κατάσταση για να αμυνθούμε ενάντια σε “απατεώνες” όπως η Covid-19».

Στη Σερβία, όπου εκτιμάται ότι λιγότερο από το μισό του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο κατά της Covid, τα σχόλιά του προκάλεσαν έντονη αντίδραση από τον επιδημιολόγο της κυβέρνησης Πρέντραγκ Κον ο οποίος κατηγόρησε τον αθλητή για «παρανόηση».

Η πρώτη ανάρτηση από το ξενοδοχείο

Το μεσημέρι της Παρασκευής έκανε την πρώτη του ανάρτηση στο Ίνσταγκραμ μέσα από το ξενοδοχείο, γράφοντας σε βίντεο του Instagram stories, «ευχαριστώ τον κόσμο για τη συνεχή στήριξη, τη νιώθω και την εκτιμώ πολύ».

Μερικές ώρες νωρίτερα, η σύζυγός του Γέλενα, έγραψε σε ανάρτησή της στο Ίνσταγκραμ: «Σας ευχαριστώ αγαπητοί από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιείτε τη φωνή σας για να στείλετε αγάπη στον σύζυγό μου», έγραψε μεταξύ άλλων».

 

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση