HomeHL-9ΒΟΑΚ: 186 εκατ. ευρώ για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος

ΒΟΑΚ: 186 εκατ. ευρώ για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος

Ξεκινά ο διαγωνισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην προκήρυξη του ανοιχτού, διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την κατασκευή του τρίτου τμήματος του ΒΟΑΚ, «Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος», ένα έργο μήκους 14 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών.

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική αναβάθµιση, βελτίωση και εκσυγχρονισµός του οδικού τµήµατος του ΒΟΑΚ για την αύξηση της ασφάλειας των σηµερινών και µελλοντικών µετακινήσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρήτης.

Η χρηματοδότηση του θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο «Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τμήμα: Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου» αφορά στη μελέτη και κατασκευή των έργων βελτίωσης του τμήματος «Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος” του ΒΟΑΚ, με διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, συνολικού μήκους 14,00 χλμ., και τη μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο.

Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί τη συνέχεια προς τα ανατολικά του τμήματος «Χερσόνησος-Νεάπολη”, θα υλοποιηθεί με βελτίωση της διατομής και της γεωμετρίας της υφιστάμενης σήμερα ΝΕΟ Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος και αποτελεί μέρος του συνολικού έργου του ΒΟΑΚ, που αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 300 χλμ. και εκτείνεται από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

Αναλυτικά, το έργο αφορά στη βελτίωση-διαπλάτυνση του υφιστάμενου τμήματος «Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος” και θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ανά κατεύθυνση.

Στο έργο, με δικαίωμα προαίρεσης υπέρ του Δημοσίου, περιλαμβάνεται και η βελτίωση διατομής και γεωμετρίας της ΠΕΟ Νεάπολη-Άγ. Νικόλαος, για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και των συνοδών έργων.

 

capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση