HomeHL1-CultureΣάλος με την ταινία «Ξεπαρθενών» – Δείχνει σκηνές σεξ στην Ακρόπολη

Σάλος με την ταινία «Ξεπαρθενών» – Δείχνει σκηνές σεξ στην Ακρόπολη

Δεν δόθηκε άδεια, λέει το υπουργείο Πολιτισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ερωτικές σκηνές ενός gay ζευγαριού της ταινίας «Ξεπαρθενών» στην Ακρόπολη.

Το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν έχει δώσει καμία άδεια και πως «ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο». Προαναγγέλλει επίσης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το σενάριο και οι επίμαχες σκηνές στην Ακρόπολη

Η παρουσίαση της ταινίας έγινε στις 16/12 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με το σενάριο, ένα ζευγάρι ανδρών που έχουν χωρίσει, ανεβαίνουν στην Ακρόπολη για να τα ξαναβρούν.

Οι φίλοι τους λένε ότι πρέπει να τα ξαναβρούν και οι δύο άνδρες παραδέχονται ότι είναι ερωτευμένοι, κάνουν σεξ και οι υπόλοιποι σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους. Με το που φεύγει το πλάνο από τους δύο άνδρες, σηκώνεται η κάμερα και δείχνει την Ακρόπολη.

Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Θα είναι ανοιχτά διαθέσιμη στο διαδίκτυο προς όλα τα άτομα, τις ομάδες και τους χώρους που ενδιαφέρονται να τη δουν και να την προβάλλουν.

Το σενάριο της ταινίας περιέγραψε ο Τάσος Τεργιάκης στην εκπομπή «Πρωινό».

Ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την ταινία

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση