HomeΚΡΗΤΗΕΚΗ: Συμπαράσταση στους μουσικούς

ΕΚΗ: Συμπαράσταση στους μουσικούς

Τι ζητάει από την Κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους μουσικούς, οι οποίοι θα βγουν για μία ακόμα φορά στους δρόμους αντιδρώντας για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, που τους αφήνει ξεκρέμαστους και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα, έχοντας ήδη προηγηθεί πέντε μήνες με τον κλάδο να υπολειτουργεί και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς.

Η κυβέρνηση λαμβάνοντας μέτρα κατά του κοροναϊού δεν επιτρέπει στους μουσικούς να εργαστούν, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει υποστηρικτικά μέτρα για τον κλάδο.

Το ΕΚΗ ζητάει από την Κυβέρνηση

 Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.
 Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
 Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.
 Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των μουσικών.
 Αποζημίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση νόσησης σε όλο το διάστημα της καραντίνας
 Επίλυση όλων των ζητημάτων και λαθών σε ΚΑΔ των ενσήμων για το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ
Το ΕΚΗ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μουσικών όλης της χώρας, οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 θα προχωρήσουν σε πανελλαδική καλλιτεχνική κινητοποίηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση