HomeΚΡΗΤΗ30 χρόνια χωρίς τον Π. Βαρδινογιάννη

30 χρόνια χωρίς τον Π. Βαρδινογιάννη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Ι. Βαρδινογιάννη, μεγάλου Κρητικού πολιτικού και ανθρωπιστή καθώς και ιδρυτή του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, πραγματοποιεί ο όμιλος.

«Ο Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης είχε πάντα μέσα του την Κρήτη και την κρητική παράδοση, γι’ αυτό οραματίστηκε τη δημιουργία ενός χορευτικού συγκροτήματος στην αρχή, το οποίο θα έβγαζε τη μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού μας και του Ρεθύμνου ιδιαίτερα προς τα έξω. Το όραμα αυτό του αξέχαστου Παύλου έκαναν πράξη ο πρώτος πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Ρεθύμνης τότε, Γιάννης Σταυριδάκης με μια παρέα εκλεκτών Ρεθεμνιωτών. Αργότερα και σαν πρόεδρος του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου εκτός των άλλων ταξίδεψε με τον Όμιλο Βρακοφόρων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Λιβυή δύο ταξίδια σε Τρίπολη και Βεγγάζη. Σε κάθε επίσημη εκδήλωση ξεκινούσε το χορό και συγκεκριμένα την αγαπημένη του σούστα με τον Όμιλο Βρακοφόρων υποδεχόμενος υψηλές προσωπικότητες στο Ρέθυμνο, όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο και πολλούς άλλους. Σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του Παύλου στην Κρήτη και όχι μόνο ο Όμιλος Βρακοφόρων ήταν δίπλα του και ο Παύλος δίπλα στον Όμιλο Βρακοφόρων ό,τι κι αν χρειαζόταν.

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης μετά το τρισάγιο στην μνήμη του, που έγινε στις 5 Μαΐου φέτος που συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τον θάνατό του, στις εγκαταστάσεις του που φέρουν το όνομά του «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης» θα πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Ερωφίλη» του φρουρίου «Φορτέτζα» του Ρεθύμνου, στις 8 Αυγούστου Παρασκευή και 9 Σάββατο με ώρα έναρξης 21:30, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί, ενώ την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 11:00 θα γίνει μνημόσυνο – συναπάντημα στην μνήμη του στο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται εντός του φρουρίου «Φορτέτζα», ενώ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην είσοδο του θεάτρου θα βρίσκεται περίπτερο με ειδική ομάδα από το «Όραμα Ελπίδας» του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», που θα διανέμει φυλλάδια με σκοπό την ενημέρωση και τη λήψη δειγμάτων, για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τέλος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα τιμηθούν ο σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και συγκεκριμένα το «Όραμα Ελπίδας» για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και η εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» για τα 100 χρόνια συνεχούς έκδοσής της», αναφέρεται σε ειδική ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση