HomeHL-WorldΠαναμάς: Υποχρεωτικός για τους δημόσιους λειτουργούς ο εμβολιασμός κατά της covid-19

Παναμάς: Υποχρεωτικός για τους δημόσιους λειτουργούς ο εμβολιασμός κατά της covid-19

Αυστηρά μέτρα στον Παναμά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Παναμά, ο Λαουρεντίνο Κορτίσο, κατέστησε χθες τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 υποχρεωτικό για όλους τους δημόσιους λειτουργούς στο κράτος της κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του.

«Σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη), υπογράψαμε διάταγμα μαζί με τον πρόεδρο που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους δημόσιος λειτουργούς», καθώς «εάν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει (να λειτουργεί), αυτό είναι οι κυβερνητικές υπηρεσίες, που πρέπει να συνεχίσουν να είναι ανοικτές», τόνισε ο υπουργός Λουίς Φρανσίσκο Σούκρε στον Τύπο.

Όποιος δημόσιος λειτουργός δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί «θα πρέπει να προσκομίζει αρνητικό τεστ (για τον SARS-CoV-2) κάθε Δευτέρα στον επικεφαλής του ή στη διεύθυνση προσωπικού» της υπηρεσίας του, διευκρίνισε.

Στον Παναμά, μικρή χώρα με 4,2 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 500.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και έχουν υποκύψει 7.455 άνθρωποι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση αυξήθηκε αλματωδώς, από τις μερικές εκατοντάδες σε πάνω από 4.300. Χθες επιβεβαιώθηκαν 4.372.

Περίπου το 81% των κατοίκων άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 στον Παναμά.

Η εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων άρχισε τον Οκτώβριο και τις έχουν πλέον λάβει 400.000 πολίτες. Τα παιδιά ηλικίας 5 ως 11 ετών μπορούν επίσης, από την Παρασκευή, να εμβολιάζονται κατά της COVID-19.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση