HomeHL-WorldΚαζακστάν: Ο πρόεδρος ζήτησε τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Καζακστάν: Ο πρόεδρος ζήτησε τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, ενώ η χώρα του βυθίζεται στο χάος, ζήτησε την στρατιωτική παρέμβαση ενός οργανισμού που ηγείται από τη Ρωσία.

Πρόκειται για τον Συλλογικό Οργανισμό για την Ασφάλεια (CSTO), στον οποίο μέλη είναι το Καζακστάν, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Κιργιστάν το Τατζικιστάν και η Ρωσία.

Ο πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev ανέφερε αργά την Τετάρτη ότι «τρομοκράτες» καταλαμβάνουν κρίσιμες στρατηγικές υποδομές σε όλη τη χώρα.

«Πιστεύω ότι η βοήθεια που ζητάω από τους συμμάχους της CSTO είναι σωστή και επίκαιρη», τόνισε.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί το Καζακστάν, λόγω των βίαιων επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την αύξηση στην τιμή του υγραερίου.

Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όλες οι πτήσεις από και προς το Αλμάτι έχουν ανασταλεί προσωρινά, καθώς η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή, με αφορμή την αύξηση στην τιμή των καυσίμων από τις αρχές του έτους. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jazeera Airways του Κουβέιτ ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις από και προς το Αλμάτι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Διεθνή ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι από τις ταραχές υπάρχουν ήδη οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση