HomeHL-9Σχολεία: Με αυτά τα μέτρα επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Σχολεία: Με αυτά τα μέτρα επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

«Δεν υπάρχει πιο ασφαλές περιβάλλον»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απλή μάσκα επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία, όπως ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Με τρία self test την εβδομάδα και νέα υγειονομικά πρωτόκολλα ανοίγουν ξανά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό για το 2022, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως εξήγησε, το σχολικό περιβάλλον είναι ασφαλές και είναι ο μόνος χώρος που γίνεται έλεγχος της διασποράς τρεις φορές την εβδομάδα, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο ΠΟΥ συστήνει ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν.

Επίσης, τόνισε πως οι μαθητές επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους με απλή μάσκα.

Ακολουθεί όλη η δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη για το άνοιγμα των σχολείων:

«Η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, άρα δεν έχουμε κάποιον λόγο για να μην ανοίξουν.

Όσον αφορά στο σχολικό περιβάλλον, δεν υπάρχει άλλο περιβάλλον που να γίνεται τόσο εντατικό τέστινγκ. Πουθενά αλλού, σε όλη τη χώρα. Είναι ένα περιβάλλον που η διασπορά ελέγχεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Συνεπώς, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως η σχολική τάξη αποτελεί μια φούσκα, είναι τα ίδια άτομα, ξανά και ξανά. Δεν έχει καμία σχέση με άλλα περιβάλλοντα που αναμειγνύονται διαφορετικοί άνθρωποι κάθε φορά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον, ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο.

Θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως η εκπαιδευτική διαδικασία διά ζώσης δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο. Τα βάζουμε όλα, τα ζυγίζουμε και θεωρούμε πως πρόκειται για κάτι εξαιρετικά ασφαλές. Άλλωστε και ο ΠΟΥ συστήνει ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν.

Με απλή μάσκα στα σχολεία».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση