HomePost ItΕπίσκεψη Σενετάκη στους δήμους Βιάννου και Χερσονήσου

Επίσκεψη Σενετάκη στους δήμους Βιάννου και Χερσονήσου

Περιοδεία στην ενδοχώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως κυρίως το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που θα τονώσουν την τοπική οικονομία και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, βρέθηκε στο επίκεντρο των επισκέψεων στους Δήμου Βιάννου και Χερσονήσου που πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Ο κ. Σενετάκης άνοιξε τον κύκλο των επισκέψεων στους Δήμους του νομού στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Σκοπός του να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, να λάβει γνώση του σχεδιασμού των έργων τους να κατανοήσει τα αιτήματα τους προς την κεντρική διοίκηση και να συμβάλει στην διευθέτηση τους.

Στο Δήμο Βιάννου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μηνά Σταυρακάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας Χαρίλαο Τριγωνάκη, τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης, Άρδευσης, Αποχέτευσης, Βιολογικού Καθαρισμού και Ηλεκτροφωτισμού Νικόλαο Θεοδοσάκη την διευθύντρια τεχνικών έργων Μαρία Νεραντζάκη και τον Πρόεδρο της κοινότητας Εμπάρου Γιώργο Περογιαννάκη.

Ιδιαίτερα, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Σενετάκη για τις ενέργειες του προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα κονδύλι 100.000€ για την κατασκευή ανοιχτού αγωγού ομβρίων, εντός του οικισμού της Εμπάρου μετά από ζημιές που είχαν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν στα μέσα Οκτώβρη όλη την Βιάννο.

Ακολούθως στον Δήμο Χερσονήσου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιωάννη Σέγκο και τους Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας Εμμανουήλ Ανυφαντάκη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης Κωνσταντίνο Αναστασάκη, τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, Άρδευσης Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Εμπορικών Δραστηριοτήτων Πρωτογενούς Τομέα και Δημοτικής Αστυνομίας, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Κωνσταντίνο Ζαχαριουδάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Χειρακάκη.

Εκτενώς συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου να παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ έκταση εντός της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών, νότια του ενυδρείου Κρήτης για να εξυπηρετηθούν βασικές ανάγκες του Δήμου.

Ιδιαίτερα ο κ. Σέγκος ευχαρίστησε τον κ. Σενετάκη για την πρόθεση του να προωθήσει τα αιτήματα του Δήμου σε κάθε αρμόδιο φορέα και ευχήθηκε το 2022 να είναι μια καλή και εποικοδομητική χρονιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση