HomeHL-Greece«Όμικρον»: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό

«Όμικρον»: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό

«Κανένας λόγος ανησυχίας», δηλώνει ο Θεοδωρικάκος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί είναι σε καραντίνα επειδή έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ μόνο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καταγράφονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα, με τουλάχιστον 825 άτομα να έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο περιθώριο της συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ ρωτήθηκε αν τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία και απάντησε πως «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Όπως έγραψε η «Κ» είναι τέτοια η πίεση, που οι διοικητές τους στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, καθώς η προσοχή τους επικεντρώνεται όχι στη δίωξη του εγκλήματος, αλλά στο ποιοι αστυνομικοί και για ποιο χρονικό διάστημα θα απουσιάσουν από τα καθήκοντά τους και πότε θα επιστρέψουν σε αυτά.

Σε ένα από τα πλέον κρίσιμα τμήματα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παράδειγμα, από ένα σύνολο 90 και πλέον αστυνομικών, εκτός υπηρεσίας βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάνω από 15 αστυνομικοί που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Είναι στο σύνολό τους ασυμπτωματικοί και διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από COVID μόνο έπειτα από μοριακό τεστ. Στα self και rapid τεστ έβγαιναν αρνητικοί, γεγονός που κατατείνει στο συμπέρασμα ότι το σύνολο των θετικών στον ιό αστυνομικών θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Παρομοίως, σε διεύθυνση που στεγάζεται στους τελευταίους ορόφους της ΓΑΔΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τα δέκα. Οι επικεφαλής της, μάλιστα, έχουν αποφασίσει να μην επαναφέρουν στην υπηρεσία τους νοσήσαντες έπειτα από πενθήμερη καραντίνα, καθώς υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο να παραμένουν μεταδοτικοί, και άρα επιπλέον αστυνομικοί να βγουν σύντομα εκτός υπηρεσίας προσβεβλημένοι από τον ιό.

Παρόμοιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα στελέχη αρκετών ακόμα υπηρεσιών ασφαλείας της Αθήνας, αλλά και οι υπηρετούντες στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

 

Kathimerini.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση