HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός – Ισραήλ: Ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας – Άγγιξαν τις 12.000

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας – Άγγιξαν τις 12.000

125 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε σχεδόν 12.000 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμό που αποτελεί νέο ρεκόρ μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, 11.978 επιπλέον κρούσματα καταγράφηκαν από χθες, Τρίτη, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 11.344 μολύνσεων που είχε καταγραφεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνολικά περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στο Ισραήλ, όμως μόνο 125 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Σ’ αυτή τη χώρα των 9,4 εκατ. κατοίκων, σχεδόν 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου και οι υγειονομικές αρχές άρχισαν να χορηγούν μια 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους.

Χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε πως τα κρούσματα «είναι σε αύξηση» και εξέφρασε την εκτίμηση πως η χώρα του θα καταγράψει «δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα μέσα στις προσεχείς ημέρες».

«Η καλή είδηση είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά», δήλωσε πάντως στη διάρκεια περιοδείας που έκανε σε νοσοκομείο στο κέντρο του Ισραήλ. «Όλοι οι εμβολιασμένοι που φορούν μάσκα είναι πιθανό να μην αρρωστήσουν σοβαρά».

Συνολικά 1,4 εκατομμύριο μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στο Ισραήλ, καθώς και 8.247 θάνατοι, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Διαφήμιση
Διαφήμιση