HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός – Κύπρος: Ρεκόρ κρουσμάτων και νέα μέτρα

Κορωνοϊός – Κύπρος: Ρεκόρ κρουσμάτων και νέα μέτρα

Ανοίγουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα με νέα πιο αυστηρά πρωτόκολλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε νεκροί με τελική αιτία θανάτου την Covid καταγράφηκαν σήμερα στην Κύπρο ενώ σημειώθηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Τα κρούσματα σήμερα ανήλθαν στα 5457, από 122.801 τεστ και το ποσοστό θετικότητας στο 4,44%

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 209 ασθενείς με Covid, εκ των οποίων οι 76 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 78% των νοσηλευόμενων δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα πέντε πρόσωπα, που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, είναι γυναίκα, ηλικίας 73 ετών, άντρας ηλικίας 82 ετών, άντρας ηλικίας 43 ετών, άντρας ηλικίας 84 ετών και γυναίκα, ηλικίας 55 ετών.

Ταξίδια

Από σήμερα στις 11 το βράδυ όσοι φθάνουν στην Κύπρο θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ενώ θα πρέπει να κάνουν και μοριακό τεστ κατά την άφιξη τους. Το μέτρο αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και το κόστος καλύπτεται από τους ταξιδιώτες.

Ανοίγουν τα σχολεία

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώθηκαν εισηγήσεις για αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, με τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε γάμους, βαφτίσεις κλπ, αλλά και με νέα μέτρα για την εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα.

Αποφασίστηκε επίσης να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα με νέα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ως προς τους ελέγχους μαθητών και εκπαιδευτικών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση