HomeHL-SportsΑστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ιδανικό τρόπο μπήκε στο 2022 ο Αστέρας, επικρατώντας το βράδυ της Τρίτης  με 1-0 του ΟΦΗ στην Τρίπολη για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας .

Οι γηπεδούχοι, που ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χάνοντας και άλλες ευκαιρίες, κατέκτησαν το «τρίποντο» χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ριέρα στο 38′ και πλησίασαν για τα καλά την εξάδα.

Πλέον έφτασαν τους 20 βαθμούς και βρίσκονται στο -1 από τον έβδομοα Άρη και στο -2 από τους έκτους της Κρητικούς οι οποίοι για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ηττήθηκαν μακριά από το «σπίτι» τους.

Παράλληλα, έδωσαν συνέχεια σε μία αρνητική παράδοση που τους θέλει να μην κερδίζουν ποτέ στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Αρκάδες είχαν περισσότερα λεπτά τη μπάλα στην κατοχή τους αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς απείλησε μόλις στο 1’, με την κεφαλιά του Μπαράλες να είναι άστοχη, ενώ και στο 23’ εκείνη του Σίτο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 26’ χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία των γηπέδων καθώς, μετά από σέντρα του Σίτο, ο Μπαράλες έκανε την κοντινή κεφαλιά αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε.

Στο 28’ ο ΟΦΗ είχε μία καλή στιγμή, με τον Ναμπί να πλασάρει άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έγινε το 1-0. Ο Καρμόνα σέντραρε και ο Ριέρα με μονοκόμματο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στην ανάπαυλα, ο Μίλαν Ράσταβατς έριξε στο ματς τον Σονί. Και αμέσως ο Καμερουνέζος επιθετικός έδειξε τα διαπιστευτήρια του καθώς στο 47’ σούταρε άουτ από θέση βολής ενώ ένα λεπτό αργότερα η προσπάθειά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Βάτερμαν.

Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Λάμπρου σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο ο Αστέρας ήταν εκείνος που είχε τρεις σημαντικές φάσεις για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Στο 71’ η κεφαλιά του Μπαράλες δεν βρήκε στόχο, στο 78’ το σουτ του Σονί εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Βάτερμαν ενώ στο 90+4’ το φάουλ του Άλβαρες σταμάτησε στο δοκάρι.

Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο 45λεπτο αλλά ο Σονί ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Ο 23χρονος άσος ήταν κεφάτος, ταλαιπωρώντας ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Μουνάφο που… έτρεχε ακατάπαυστα ενώ θετικός ήταν και ο Καρμόνα.

Από πλευράς ΟΦΗ, ξεχώρισε ο Γιαννούλης έχοντας καλές τοποθετήσεις στα μετόπισθεν ενώ καλός ήταν και ο Λάμπρου.

Διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Παγουρτζή (Πειραιά) και Γεωργακόπουλο (Πειραιά). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και AVARο Ψαρρής (Ζακύνθου). Τέταρτος ήταν ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

Κίτρινες: 68’ Μουνάφο, 72’ Κανελλόπουλος, 88’ Μπαράλες – 9’ Καμάου, 57’ Γιαννούλης, 59’ Καστάνιος, 62’ Βούρος, 90+3′ Πασαλίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Κανελλόπουλος (77’ Βαλιέντε), Μουνάφο (90’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (67’ Τιλίκα), Σίτο (67’ Κρέσπι), Καπίγια (46’ Σονί), Μπαράλες.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν (86’ Στάικος), Γκαγιέγος (65’ Γρίβας), Καμάου (46’ Τσιλιανίδης), Λάμπρου, Ναμπί (58’ Φαν Ντάινεν), Καστάνιος (65’ Νέιρα).

Διαφήμιση
Διαφήμιση