HomeΕΛΛΑΔΑΣτάθης Παναγιωτόπουλος: 20 χρόνια μάζευε ροζ βίντεο ο «αστειάτορας»

Στάθης Παναγιωτόπουλος: 20 χρόνια μάζευε ροζ βίντεο ο «αστειάτορας»

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν από τα δύο nicknames του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για σχεδόν 20 χρόνια ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε αναπτύξει μια «ροζ» διαστροφή να κινηματογραφεί μανιωδώς τις συντρόφους του χρησιμοποιώντας κάμερες και πείθοντάς τις να συναινούν στα sex tapes, ακόμη και τάζοντάς τους γάμο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψάχνει στον αβυσσαλέο κόσμο του «ροζ» Internet πότε ο «Αρβύλας» με τα περίεργα γούστα και το σαχλό χιούμορ αποφάσισε να ανεβάζει τα ταινιάκια της διαστροφής στον διαδικτυακό αέρα, σε ποια sites, πόσα είναι τα θύματά του και -το κυριότερο- αν έκανε εμπόριο πορνό βγάζοντας χρήματα και ικανοποιώντας παράλληλα το αρρωστημένο του πάθος. Για τον λόγο αυτό έχουν ζητήσει από τα δύο sites στα οποία βρέθηκαν βίντεο του 58χρονου παρουσιαστή, αλλά και σε δεκάδες άλλα σε Ελλάδα και εξωτερικό, να τους απαντήσουν άμεσα αν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη από δύο συγκεκριμένα προφίλ που χρησιμοποιούσε για να ανεβάζει το υλικό της ντροπής.

Στην απολογία του ο ίδιος υποστήριξε ότι ανέβασε μερικά βίντεο την τετραετία 2015-2019, όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, αφού φαίνεται ότι μετά την καταγγελία της πρώτης κοπέλας τροποποίησε το nickname του αλλάζοντας τον αριθμό που συμπεριελάμβανε, από 63 (που ήταν η ημερομηνία γέννησής του, 1963) σε 75. Ετσι, μετά το 2019 με το νέο nickname ανεβάζει σκληρό πορνογραφικό υλικό, ιδίως τον Μάρτιο και τον Μάιο του ’21, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για μετέπειτα δραστηριότητα που ερευνώνται.

Τα πρώτα δείγματα μιλάνε για δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν από τα δύο nicknames του «Αρβύλα» και για τριψήφιο αριθμό φωτογραφιών, ενώ, εκτός από τις τρεις γυναίκες που αποδεδειγμένα έπεσαν θύματά του, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ακόμη περιπτώσεις γυναικών για τις οποίες ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα revenge porn.

Η απολογία του

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης οι έρευνες κινούνται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο έχει να κάνει με τον αριθμό των βίντεο, των φωτογραφιών και των γυναικών θυμάτων. Το δεύτερο με τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν έβγαζε λεφτά από «ροζ» εμπόριο, γεγονός που αν ισχύει θα αλλάξει άρδην τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Και το τρίτο αφορά τους αξιωματικούς που προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν συνεργάτες-συνεργοί οι οποίοι τον βοηθούσαν να εντοπίζει κοπέλες θύματα για να κινηματογραφεί τις προσωπικές τους στιγμές και να τις διοχετεύει στα «κόκκινα φανάρια» του Διαδικτύου, βορά στα πεινασμένα μάτια ανώμαλων χρηστών.

Ο ίδιος στην απολογία του τόσο για το δεύτερο όσο και για το τρίτο θύμα του ανέφερε σχεδόν τα ίδια πράγματα. Υποστήριξε ότι μόνο για μια τετραετία, από το 2015 έως το 2019, προέβαινε σε αυτές τις παράνομες αναρτήσεις γιατί αντλούσε ικανοποίηση και ηδονή από το υλικό που είχε τραβήξει και τα σχόλια που λάμβανε. Υποστήριξε, δε, ότι περνούσε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή του και αποφάσισε με τον τρόπο αυτό να βγει από το αδιέξοδο που ζούσε. Βέβαια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστήριξε ότι το ένα βίντεο που εξακολουθούσε μέχρι πριν από λίγες ημέρες να υπάρχει στο Διαδίκτυο, ξέχασε να το κατεβάσει καθώς δεν το θυμόταν. Επίσης, για να περιορίσει το εύρος των καταγγελιών στις τρεις όπου αποδεδειγμένα κατηγορείται, είπε ότι αν υπήρχαν άλλα θα φρόντιζε να τα διαγράψει αυτές τις ημέρες που το θέμα του κυριαρχούσε στην επικαιρότητα και έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνουν οι αστυνομικοί στο Διαδίκτυο για να βρουν sex tapes και φωτογραφίες.

Στην πολύωρη απολογία του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι το «ροζ» υλικό άρχισε να το συγκεντρώνει από το 2004. Ωστόσο, όλα τα βίντεο που σκηνοθετούσε τα κράταγε στον υπολογιστή του για προσωπική θέαση και δεν τα παρουσίαζε σε κανέναν. Αλλωστε, όπως είπε, ήταν τραβηγμένα με τη συναίνεση των ερωτικών του συντρόφων.

Βέβαια, δεν αναφέρθηκε στο τι συνέβη από το 2019 και μετά, όταν πράγματι κατάργησε το nickname με το όνομα 40χρονου Ολλανδού τραγουδιστή και την ημερομηνία γέννησής του και έφτιαξε ένα δεύτερο με το όνομα πάλι του Ολλανδού ροκ σταρ και διαφορετικό αριθμό, από 63 σε 75. Οπως λένε οι πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τα τελευταία δύο χρόνια ο «Αρβύλας» έχει ανεβάσει, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο, τουλάχιστον δύο φωτογραφίες, ενώ έχει απαντήσει και σε χυδαία και απρεπή σχόλια άλλων θαμώνων των συγκεκριμένων πορνοσάιτ. Μάλιστα, οι αναρτήσεις είναι στα ελληνικά, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν οι υπόλοιποι χρήστες ποιος είναι ο άνθρωπος που προχωρούσε σε αυτού του είδους τα απαίσια uploads που εξέθεταν ανεπανόρθωτα τα θύματα του μεσήλικα «Αρβύλα».

Ηλεκτρονικά ίχνη

Οσοι γνωρίζουν τι γίνεται στον ερεβώδη κόσμο του διαδικτυακού πορνό αντιλαμβάνονται πόσο χρονοβόρες και δύσκολες είναι οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπίσουν το στίγμα διεστραμμένων χρηστών που ανεβάζουν ερωτικά βίντεο είτε για να τσεπώνουν λεφτά, είτε για να ικανοποιούν τις ακόρεστες ανωμαλίες τους, είτε για να εκδικούνται διασύροντας τις πρώην συντρόφους τους. Εν αναμονή των στοιχείων που θα δώσουν στην Ελληνική Αστυνομία δεκάδες «ροζ» ιστοσελίδες του κόσμου, οι αξιωματικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τα ίχνη του Παναγιωτόπουλου σε δύο συγκεκριμένα sites. Στο πρώτο που έχει την έδρα του στο εξωτερικό και είναι παγκόσμιας εμβέλειας βρέθηκαν βίντεο από τις δύο πρώτες καταγγέλλουσες. Το ένα βίντεο το είχε διαγράψει, ενώ το άλλο, αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι το εξαφάνισε, υπήρχε ακόμη, προφανώς από διαμοιρασμό που έγινε από άλλους χρήστες. Το δεύτερο site είναι ελληνικό και έχει να κάνει με οίκους ανοχής, εκδιδόμενες γυναίκες και περίεργο κοινό. Το επισκέπτονται, δε, όσοι ψάχνονται για πληρωμένες διαδικτυακές επαφές και συνευρέσεις. Σε αυτή την πλατφόρμα, μια 42χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη πλέον, που το 2004-2005 διατηρούσε σχέση με τον «Αρβύλα», εντόπισε δικά της βίντεο, τραβηγμένα προ δεκαπενταετίας. Και στις τρεις περιπτώσεις όλα είχαν ανέβει με τον πρώτο κωδικό όνομα χρήστη που διέγραψε το 2019. Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν τι γίνεται με το νέο του nickname που χρησιμοποιούσε για να κυκλοφορεί στα «ροζ» sites του Διαδικτύου τα τελευταία δύο χρόνια.

Από την ανάλυση που έχει γίνει μέχρι στιγμής στα ηλεκτρονικά ίχνη, αλλά και από τα αρχεία που βρέθηκαν στους τρεις υπολογιστές Apple και στο iPhone του «Αρβύλα» οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Παναγιωτόπουλος έβγαλε στη φόρα προσωπικές στιγμές πέντε ακόμη γυναικών. Για τον λόγο αυτό οι αξιωματικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν έρθει σε επαφή με συγκεκριμένες γυναίκες, σε μια προσπάθεια να αντλήσουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν για να αναζητήσουν και να ανασύρουν το υλικό και τα στοιχεία της ρυπαρής και έκνομης δράσης του Παναγιωτόπουλου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και έτσι αυτό που λένε είναι ότι ο δρόμος είναι μακρύς. Οι αξιωματικοί δεν είναι σε θέση ακόμη να απαντήσουν πότε ο 58χρονος παρουσιαστής ανέβασε το πρώτο βίντεο και ποια περίπτωση αφορά. Γνωρίζουν ότι τραβούσε και σκηνοθετούσε μανιωδώς ερωτικά βίντεο τα τελευταία 20 χρόνια με τις κατά καιρούς ερωτικές του συντρόφους, όμως δεν μπορούν να προσδιορίσουν πότε ακριβώς έγινε η αρχή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αν ο μεσήλικας «Αρβύλας» έβγαζε ή όχι χρήματα από τις αναρτήσεις των «ροζ» βίντεο και των φωτογραφιών, οι απαντήσεις θα αργήσουν να έρθουν. Πρώτα, λένε οι αστυνομικοί, θα πάρουν τα στοιχεία από τον αριθμό και τα βίντεο που έβγαλε στη φόρα και θα λάβουν απαντήσεις και από τα sites για το αν υπήρχε οικονομική συναλλαγή με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και, αν υπήρχαν τέτοιες δοσοληψίες, σε ποιο ύψος ανέρχονταν τα ποσά που εισέπραττε. Η Οικονομική Αστυνομία αναμένεται να εμπλακεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εφόσον προκύψουν ενδείξεις για οικονομικό όφελος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση