HomeHL-WorldΑρχηγός Γκρίζων Λύκων: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας

Αρχηγός Γκρίζων Λύκων: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας

«Το τουρκικό έθνος ξέρει πώς θα υπογράψει άλλη μια νίκη με το αίμα και την ψυχή του» σχολίασε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες απειλές κατά Ελλάδας από τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας την Τρίτη σε μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της τουρκικής κυβέρνησης για το 2022 και τις εξελίξεις στην περιοχή, με αναφορά και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των ελληνικών εξοπλισμών.

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε προκλητικά πως η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας, η παραβίαση της Συνθήκης Λωζάνης και του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο -θεωρώντας την Τουρκία ως απειλή- αλλά και η «εισβολή» στις τουρκικές περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι «πρωτόγνωρες κινήσεις που δεν μπορούν να παραβλεφθούν», απειλώντας ευθέως στη συνέχεια την χώρα μας.

«Το Αιγαίο ή θα είναι μια θάλασσα ειρήνης ή το τουρκικό έθνος ξέρει πώς θα υπογράψει άλλη μια νίκη με το αίμα και την ψυχή του. Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο δίκαιο της καλή γειτονίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος» δήλωσε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων.

Όσον αφορά τους νέους ελληνικούς εξοπλισμούς, ο εκνευρισμός Μπαχτσελί είναι εμφανής, υποστηρίζοντας πως: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία που αγόρασε από τη Γαλλία. Η ατσάλινη θέληση του Τούρκου θα είναι αρκετή για να κάψει τα αντίπαλα κέντρα και να τα θερίσει σαν σοδειά, στον αέρα, στη στεριά ή στη θάλασσα» ενώ οι βολές του στράφηκαν εμμέσως και κατά των ΗΠΑ: «To τέλος όσων επιδιώκουν διαμάχες στο Αιγαίο θα είναι η ήττα τους».

 

protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση