HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: Προς αναβολή το συνέδριο του Φεβρουαρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Προς αναβολή το συνέδριο του Φεβρουαρίου

Οι προβλέψεις για κορύφωση του πανδημικού κύματος δεν επιτρέπουν την διενέργειά του. Εντός των ημερών η τελική απόφαση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προς αναβολή ολίγων ημερών ή εβδομάδων του συνεδρίου προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς όλες οι επιστημονικές προβλέψεις κάνουν λόγο για κορύφωση του πανδημικού κύματος τον Φεβρουάριο.

Κατά τις πληροφορίες, με την εξέλιξη αυτή συμφώνησαν όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου στη σχετική συζήτηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται η επισημοποίηση της απόφασης.

Το συνέδριο, μετά από δύο αναβολές λόγω πανδημίας, είχε προσδιοριστεί να γίνει δια ζώσης στις 22 Φεβρουαρίου, καθώς δεν προκρίθηκαν εισηγήσεις για εργασίες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δεν ευοδώθηκαν εξάλλου και εισηγήσεις για “υβριδικό” συνέδριο, δηλαδή οι σύνεδροι της περιφέρειας να μετέχουν μέσω πλατφόρμας όχι από τα σπίτια τους, αλλά από αίθουσες που θα μπορούσαν να “αντέξουν” (επιδημιολογικά) τη συνύπαρξη 50-100 ατόμων.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναβολή και του συνεδρίου της ΝΔ, που είχε προγραμματισθεί για τις 3 Δεκεμβρίου.

Και μάλιστα χωρίς, εκείνη την περίοδο, να υπάρχει η σημερινή έκρηξη των κρουσμάτων, που πλέον καταγράφονται με πενταψήφιο αριθμό.

Αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκρινίζουν ότι το συνέδριο “θα γίνει οπωσδήποτε” την άνοιξη, εφόσον, βεβαίως, επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υποχώρηση της πανδημίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση