HomeHL-SportsΣυνεχίζεται κανονικά η Ευρωλίγκα – Μειώνεται ο χρόνος καραντίνας

Συνεχίζεται κανονικά η Ευρωλίγκα – Μειώνεται ο χρόνος καραντίνας

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να μην αναστείλει τη δράση της, αλλά να περιοριστεί ο χρόνος της καραντίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανονικά θα συνεχιστεί η Ευρωλίγκα, καθώς απομακρύνθηκε η οποιαδήποτε σκέψη υπήρχε για αναστολή της δράσης μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Ουσιαστικά θέμα προσωρινού «λουκέτου» δεν τέθηκε ποτέ στην τηλεδιάσκεψη που είχαν οι ομάδες-μέτοχοι (τα 11 κλειστά συμβόλαια, αλλά και οι Μπάγερν και Βιλερμπάν), καθώς το καλεντάρι είναι φορτωμένο και δεν δίνει τέτοια περιθώρια ευελιξίας.

Αυτό που θα αλλάξει στο πρωτόκολλο Covid-19 της διοργάνωσης είναι ο χρόνος που θα μπαίνουν οι παίκτες σε καραντίνα. Από τις 14 ημέρες που ίσχυε μέχρι τώρα σε κάθε κρούσμα, πλέον θα μειωθεί σε 7-10 μέρες για όσους παρουσιάζουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ (όπως συνέβη πρόσφατα στο ΝΒΑ), με την οριστική απόφαση να λαμβάνεται σε ψηφοφορία των ομάδων την Τρίτη.

Πρόκειται για ένα ζήτημα αρκετά περίπλοκο, δεδομένου ότι αρκετές χώρες έχουν διαφορετικούς νόμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μπορεί να μη γίνονται σε κάποιες χώρες δεκτοί παίκτες που δεν έχουν ολοκληρώσει μεγαλύτερο διάστημα απομόνωσης από τη στιγμή που βρέθηκαν θετικοί.

Παράλληλα, θα αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για να ορίζονται οι αγώνες που αναβάλλονται κι ενώ ήδη είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν τουλάχιστον 3-4 αναβολές και στη 19η αγωνιστική, μετά τις πέντε στη 18η.

Ήδη έχουν οριστεί οι τέσσερις από τους έξι αναβληθέντες αγώνες, ενώ εκκρεμεί να οριστούν και τα παιχνίδια Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση