HomeHL-WorldΜπάιντεν σε πρόεδρο Ουκρανίας: Αποφασιστική αντίδραση από ΗΠΑ σε περίπτωση ρωσικής εισβολής

Μπάιντεν σε πρόεδρο Ουκρανίας: Αποφασιστική αντίδραση από ΗΠΑ σε περίπτωση ρωσικής εισβολής

Τι ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε την Κυριακή τον ομόλογό του από την Ουκρανία Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «θα αντιδράσουν αποφασιστικά» σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του στη διπλωματία, αναφερόμενος κυρίως στις συνομιλίες που προβλέπεται να διεξαχθούν την 9η και τη 10η Ιανουαρίου στη Γενεύη ανάμεσα σε ανώτερους Αμερικανούς και Ρώσους αξιωματούχους.

Σε κάθε περίπτωση η Ουάσινγκτον είναι δεσμευμένη στην υπεράσπιση της «εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» του Κιέβου, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαιώνοντας τον συνομιλητή του πως θα τηρήσει την αρχή πως «τίποτα» δεν θα αποφασιστεί «για εσάς χωρίς εσάς».

Η συνδιάλεξη ακολούθησε τη βιντεοδιάσκεψη του Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη. ΑΗ Ουκρανία εκτιμά την «ακλόνητη υποστήριξη» των ΗΠΑ εν μέσω των εντάσεων με τη Ρωσία, ανέφερε μέσω Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση