HomeHL-HealthΚορωνοϊός: Τα τρία πιο συχνά συμπτώματα – Σε πόσες μέρες εκδηλώνονται

Κορωνοϊός: Τα τρία πιο συχνά συμπτώματα – Σε πόσες μέρες εκδηλώνονται

Ποιος ο μέσος χρόνος εμφάνισής τους από τη στιγμή της μόλυνσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα απαιτητικός αποδεικνύεται ο φετινός χειμώνας λόγω του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Παρά την προσπάθεια των επιστημόνων να αποκωδικοποιήσουν τα πάντα για τον νέο αυτό ιό, ακόμα και σήμερα οι πληροφορίες για τα συμπτώματα της νόσου COVID-19 είναι πολλές φορές συγκεχυμένες. Κι αυτό διότι πολλά εξ αυτών μοιάζουν με τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της εποχικής γρίπης.

Από τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, η μόλυνση από τον SARS-CoV-2 εμφανίζει μεγάλο εύρος και ετερογένεια κλινικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν από την ασυμπτωματική λοίμωξη έως τη σοβαρή πολυσυστηματική νόσο.

Η πλειονότητα των ασθενών εμφανίζει ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού και αναρρώνει χωρίς να απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από 2-14 ημέρες, ενώ ο μέσος όρος εμφάνισης των συμπτωμάτων από τη στιγμή της μόλυνσης υπολογίζεται σε 5-6 ημέρες.

Τα συμπτώματα ανάλογα με τη συχνότητα εμφάνισης τους

Συχνότερα: πυρετός, βήχας, κόπωση,
Λιγότερο συχνά: μυαλγίες-αρθραλγίες, φαρυγγαλγία, διάρροια, ναυτία ή έμετος, επιπεφυκίτιδα, πονοκέφαλος, αγευσία ή/και ανοσμία, εξάνθημα, οίδημα ή αποχρωματισμός δακτύλων,
Σοβαρά συμπτώματα: δύσπνοια, θωρακικό άλγος ή αίσθημα θωρακικού βάρους, αφασία ή διαταραχές κινητικότητας, σύγχυση, αδυναμία εγρήγορσης ή υπνηλία, κεντρική κυάνωση.

ygeiamou.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση