HomeΚΡΗΤΗΣτο Δήμο Μινώα Πεδιάδας ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επαφές με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, είχε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, με επίκεντρο την ωρίμανση και υλοποίηση έργων και δράσεων στο Δήμο που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.
Ο Δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό και ευχαρίστησε τον Γ.Γ. για τη χρηματοδότηση του Υπουργείου προς το Δήμο με το ποσό των 450.000,00 ευρώ για παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών από το σεισμό στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για το θέμα της ποιότητας και επάρκειας νερού καθώς και για το λιμάνι του Τσούτσουρα όπου ο ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, έκανε αυτοψία ενώ ακολούθησε συνάντηση με φορείς της περιοχής με τους οποίους συζητήθηκε η τουριστική προοπτική που υπάρχει για το «επίνειο του Αρκαλοχωρίου».

Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα παρεμβάσεων λόγω και της προσάμμωσης που δυσκολεύει την είσοδο ή έξοδο ακόμη και των μικρότερων σκαφών και στην ανάγκη μόνιμης λύσης σε ότι αφορά τον καθαρισμό του καταφυγίου.

Οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς ζήτησαν να απλοποιηθεί η διαδικασία για την ολοκλήρωση αυτού του ημιτελούς έργου, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις με χρηματοδότηση μελετών και παρεμβάσεων, ώστε αυτό να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες κατασκευάστηκε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση