HomeΚΡΗΤΗΣύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χερσονήσου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χερσονήσου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δέσμευση για αποτελεσματική συνεργασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δέσμευση την αποτελεσματική συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ιωάννης Σέγκος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, του Οργανισμού στην Αθήνα και αυτό αποτέλεσε την αφορμή να επισκεφθεί ο Δήμαρχος Χερσονήσου όλες τις υπηρεσίες, που στεγάζονται εκεί.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης, μέσω των εξειδικευμένων δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης – παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων, την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας και προστασίας των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, για την έναρξη της θεσμικής πλέον συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα δώσει στον Δήμο το δικαίωμα της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε μια σειρά θεμάτων πρόληψης αλλά και υποστήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Σέγκος δήλωσε: «Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Χαμόγελο του Παιδιού, το μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό της χώρας, που εδώ και πολλά χρόνια υλοποιεί ένα πραγματικά σπουδαίο έργο, ειδικά για τα παιδιά. Στη διαρκή αυτή προσπάθεια του Οργανισμού από σήμερα, όλοι εμείς στο Δήμο Χερσονήσου θεμελιώνουμε μια ουσιαστική συνεργασία και στοχεύουμε να αναπτύξουμε από κοινού ένα οργανωμένο πρόγραμμα ενεργειών και δράσεων, πάντα σε όφελος των παιδιών, αλλά και για τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, θέλω να αναφέρω ότι είμαι πραγματικά συγκινημένος από την εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τον κ. Γιαννόπουλο, έναν άνθρωπο και πατέρα με κεφαλαία γράμματα, που αφιέρωσε τη ζωή και το έργο του χτίζοντας τείχη προστασίας για τα παιδιά, την ελπίδα και το μέλλον αυτού του κόσμου. Ως δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί, είστε πηγή έμπνευσης και πνοή ζωής σε δύσκολες ώρες.»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία που ξεκινά με τον Δήμο Χερσονήσου. Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για το ταξίδι που κάνατε προκειμένου να επισφραγίσουμε δια ζώσης τη συνεργασία μας. Σήμερα νιώθουμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου «υιοθετεί» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας υποστήριξη στο έργο του και παράλληλα οι δύο φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό των παιδιών και οικογενειών της περιοχής.»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, κ. Γιώργος Μπαγουράκης, που παρέστη στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για «το ξεκίνημα μιας νέας, πιο στενής και μεθοδικής συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα επιφέρουν περισσότερα και πιο στοχευμένα αποτελέσματα στην καθημερινότητα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων συνδημοτών μας.»

Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Χερσονήσου το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του.

Πιο συγκεκριμένα τίθενται στη διάθεση του Δήμου:

Η υλοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Χερσονήσου από εξειδικευμένους Ψυχολόγους, καθώς και τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας.
Οι τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
– Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
– Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
– Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111
Η Εθνική Γραμμή εξαφανισμένων ενηλίκων 1017
Το πρόγραμμα AmberAlertHellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί
Το πρόγραμμα MissingAlertHellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.
Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στην οποία συμμετέχουν πιστοποιημένοι διασώστες καθώς και εκπαιδευμένοι διασωστικοί σκύλοι.
Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα.
Τα Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑDrones, πλωτά μέσα).
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών (Ασθενοφόρα) οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ.
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά, εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.
Την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά όπως επίσης και την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, για κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας.
Η Υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης, από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Οργανισμού.
Η υλοποίηση εκπαιδεύσεων στα στελέχη του Δήμου, με σκοπό την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

Διαφήμιση
Διαφήμιση