HomeHL-Culture«Spider-Man: No Way Home»: Η πρώτη ταινία που ξεπέρασε φέτος το 1 δισ. στο παγκόσμιο

«Spider-Man: No Way Home»: Η πρώτη ταινία που ξεπέρασε φέτος το 1 δισ. στο παγκόσμιο

Στο box office των ΗΠΑ, η ταινία «Τραγούδα! 2» βρίσκεται δεύτερη με 23.7 εκ. δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανάσα ελπίδας για τον κινηματογράφο και το παγκόσμιο box office αποτελεί η ταινία «Spider-Man: No Way Home», καθώς έγινε η πρώτη για το 2021 που ξεπέρασε σε εισπράξεις το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η περιπέτεια, με τον Τομ Χόλαντ στον ρόλο του Spider-Man, σημείωσε εισπράξεις 84,5 εκατομμυρίων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα αμερικανικά ταμεία και έφτασε τα 470,4, τα διπλά και πλέον έσοδα από τη δεύτερη ταινία της χρονιάς «-Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών» (224,5 εκατ.). Ο νέος Spider-Man έχει ξεπεράσει το ένα δις (1.057,5 εκατ.) στο παγκόσμιο box office χωρίς να έχει ακόμα προβληθεί στην Κίνα. Από την εποχή του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» έχει μπλοκμπάστερ να φτάνει τόσο γρήγορα σε δεκαψήφιο νούμερο, ενώ πρόκειται για την πρώτη ταινία της πανδημικής περιόδου που σημειώνει τέτοια επιτυχία.

Στο box office των ΗΠΑ, η ταινία «Τραγούδα! 2» βρίσκεται δεύτερη με 23.7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το «The Matrix Resurrections» είναι στην τρίτη θέση με μόλις 12 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία προβάλλεται και στο HBO Max χωρίς καμία παραπάνω χρέωση. Το «The Matrix» είχε ανοίξει πριν από 20 χρόνια με 27.7 εκ. δολάρια, το «The Matrix Reloaded» με 91.7 εκ. δολάρια και το «The Matrix Revolutions» με 48.4 εκ. δολάρια.

Η νέα περιπέτεια του Spider-Man, κόβοντας 57.761 εισιτήρια, βρέθηκε στην τρίτη θέση της εμπορικότερης ταινίας της χρονιάς για την Ελλάδα, μετά τα «No Time To Die» (311.675 εισιτήρια) και τον «Άνθρωπο του Θεού»  (283.520 εισιτήρια).

Η ελληνική παραγωγή – μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου, «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έκοψε 28.675 εισιτήρια ενώ η πολυαναμενόμενη ταινία «The Matrix Resurrections» έκοψε 15.823 εισιτήρια.
naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση