HomeCity Guide«Η Συνέλευση των Ζώων» και τραγούδια για μικρούς και μεγάλους στο Πολιτιστικό Συνεδριακό

«Η Συνέλευση των Ζώων» και τραγούδια για μικρούς και μεγάλους στο Πολιτιστικό Συνεδριακό

Την Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Συνέλευση των Ζώων» και τραγούδια για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τα ζώα της ζούγκλας προσπαθούν αγωνιωδώς να βρουν αρχηγό: επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν αρχηγό που να τα εκφράζει, γι’ αυτό καθένα προσφέρει σε αυτόν ως δώρο, ένα από τα χαρακτηριστικά του. Έτσι γεννιέται ο άνθρωπος, γεγονός που γρήγορα το μετανιώνουν. Μοναδική τους ελπίδα: ένα παιδί με μια φλογέρα.

Ο Γιώργος Κουρουπός μελοποίησε το ευρηματικό έργο του Περικλή Κοροβέση «Η Συνέλευση των Ζώων», μεταμορφώνοντάς το στο θρυλικό μουσικό παραμύθι που ερμήνευσε ο Σπύρος Σακκάς σε φωνητική μίμηση και τραγούδι, με τον συνθέτη στο πιάνο, στον Μουσικό  Αύγουστο του Μάνου Χατζιδάκι, το 1981 στο Ηράκλειο. «Η Συνέλευση των Ζώων», έργο εμποτισμένο με τα ακούσματα των συνθετών του Γαλλικού Εξπρεσιονισμού, μιλάει σε μικρούς και μεγάλους με τρόπο σχεδόν πολιτικό για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της ανθρώπινης φύσης. Η ενορχήστρωση του έργου είναι του Κωστή Κριτσωτάκη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπληρώνουν ο κύκλος «Έξι Τραγούδια για Ποντίκια», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κουρουπού, πέντε τραγούδια για Φεγγάρια και δύο Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού, σε στίχους Ιουλίτας Ηλιοπούλου, που ερμηνεύει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος με την Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, αποτείνει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ποιητή, λογοτέχνη και κοινωνικό ακτιβιστή Περικλή Κοροβέση (1941-2020) και στον ελεύθερο λόγο του.

Κύκλος | Έλληνες δημιουργοί

Συντελεστές

Κείμενο: Περικλής Κοροβέσης

Μουσική: Γιώργος Κουρουπός

Ενορχήστρωση: Κωστής Κριτσωτάκης

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ)

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Φωνητικό σύνολο «Φωνωδία»

Διεύθυνση Χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως

Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου