HomeHL-GreeceΠάνω από 18.000 κρούσματα σήμερα -Συνεδριάζει ξανά η επιτροπή

Πάνω από 18.000 κρούσματα σήμερα -Συνεδριάζει ξανά η επιτροπή

Μπορεί να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκρηξη στα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida σήμερα τα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμα τις 18.000.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ έκανε γνωστό πως τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι πάνω από 15.000, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να έρθουν νωρίτερα. Ενδεικτικό είναι όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 550.000 τεστ και ότι χθες όταν και διαπιστώθηκαν 9.284 είχαν γίνει περίπου 150.000 τεστ.

Με τη μετάλλαξη Ομικρον να δείχνει ότι καλπάζει στη χώρα μας, αλλά και λίγο πριν από το ρεβεγιόν για τη νέα χρονιά, οι ειδικοί και η κυβέρνηση εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να επισπευσθούν τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Ιανουαρίου.

Σε όλους τους τόνους τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την επιστημονική κοινότητα, απευθύνουν έκκληση στους πολίτες που θα βγουν να διασκεδάσουν, να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα, να είναι εμβολιασμένοι και την επόμενη να κάνουν έλεγχο, απαραιτήτως αν δουν συγγενείς άνω των 60 ετών. Αν μάλιστα -όπως είπε- οι συγγενείς άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι, να αποφύγουν να τους συναντήσουν.

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή -Σκέψεις για επίσπευση των μέτρων

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμώνων, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να προχωρήσει στις επόμενες εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Ωστόσο η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενδεχομένως, να οδηγήσει στην ενεργοποίηση των μέτρων πριν από τις 3 Ιανουαρίου.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση