HomeHL-9Νέος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη

Νέος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη

Ήταν ανεμβολίαστος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέος θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη.

Ο λόγος για έναν άνδρα 51 ετών ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost o 51χρονος ήταν ανεμβολίαστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται συνολικά σαράντα ασθενείς εκ των οποίων οι 33 σε απλή κλινική και οι επτά διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Πόσοι οι θάνατοι στην Κρήτη από την αρχή του χρόνου

Φονικό ήταν το… τρίτο και τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κρήτη καθώς κατά τη διάρκεια του 2021 έχασαν την ζωή του 321 συνολικά άνθρωποι από επιπλοκές του ιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από την 1η Ιανουαρίου έως και χθες 321 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα δύο πρώτα κύματα της πανδημίας – το 2020 – η Κρήτη θρήνησε μόλις 29 νεκρούς!

Οι νεκροί σε… αριθμούς

Η αρχή στους νεκρούς του κορωνοϊού έγινε την πρώτη ημέρα του χρόνου καθώς την Πρωτοχρονιά ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του.

Από τότε μέχρι σήμερα η Κρήτη έχει θρηνήσει εκατοντάδες νεκρούς με τους περισσότερους να μην είχαν προχωρήσει στον αναγκαίο εμβολιασμό. Παρ’ όλα, τους τελευταίους μήνες του έτους, υπήρξαν και περιπτώσεις πλήρως εμβολιασμένων – ακόμα και νέων ανθρώπων – που πέθαναν από κορωνοϊό.

Οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου ενώ ακολουθούν τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται το Λασίθι.

Πιο συγκεκριμένα: Στο Ηράκλειο καταγράφηκαν συνολικά 194 θάνατοι ασθενών από κορωνοϊό (62 στο ΠΑΓΝΗ και 132 στο Βενιζέλειο), στο νοσοκομείο Χανίων πέθαναν 87 άνθρωποι, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 21, στο νοσοκομείο Ιεράπετρας 10 άνθρωποι, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 7 και στο νοσοκομείο Σητείας 2. Στο νοσοκομείο Νεάπολης δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος από κορωνοϊό.

pinakas-thanatoi-covid-cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση