HomeHL-TOPΣοκ: 37 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη το 2021

Σοκ: 37 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη το 2021

Ανάμεσά τους μία 11χρονη που έπεσε από γκρεμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από την 1η Ιανουαρίου έως και εχθές 37 άτομα έβαλαν τέλος στη ζωή του, ανάμεσά τους πολλοί νέοι άνθρωποι καθώς και ένα κορίτσι μόλις 11 ετών.

Ο τραγικός αυτός αριθμός των αυτόχειρων είναι κατά δύο αυξημένος συγκριτικά με πέρυσι που αυτοκτόνησαν 35 άτομα.

Τα αίτια που οδήγησαν τους 37 ανθρώπους να κόψουν το νήμα της ζωής τους ήταν κυρίως ψυχολογικής φύσεως ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξαν θέματα υγείας αλλά και οικονομικής κατάστασης.

Οι αυτοκτονίες σε… αριθμούς

Οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τον Μάιο (7 συνολικά αυτόχειρες) και ακολουθεί ο Απρίλιος με τον Ιούνιο (πέντε σε κάθε μήνα), αντίθετα τον Μάρτιο δεν καταγράφηκε καμία αυτοκτονία.

Γένος και ηλικίες: Από τους 37 ανθρώπους οι 30 είναι άνδρες και οι 7 γυναίκες. Οι περισσότεροι – 10 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 51 έως 60 χρόνων, 8 ήταν ηλικιωμένοι, 7 ήταν από 31 έως 40 χρόνων, 4 από 61 έως 70 ετών, 3 από 41-50 χρόνων και πέντε ήταν έως 30 χρόνων – ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι 11 χρόνων.

Τοποθεσία: Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίες έχει η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου καθώς το 2021 έβαλαν τέλος στην ζωή τους 16 άτομα. Ακολουθούν τα Χανιά με 13 αυτόχειρες, το Ρέθυμνο με 5 και το Λασίθι με 3.

Τρόπος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του επέλεξαν τον απαγχωνισμό ή το όπλο.  Πιο συγκεκριμένα 15 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 9 αυτοπυροβολήθηκαν. Έξι άτομα πέθαναν από πτώση (από μπαλκόνι του σπιτιού ενώ ένας έπεσε από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου, η 11χρονη σε γκρεμό και άλλοι από γέφυρες). Τρία άτομα αυτομαχαιρώθηκαν και τρία πέθαναν από ασφυξία (με μία γυναίκα να πέφτει σε δεξαμενή και έναν να τυλίγει μία ζώνη στο κεφάλι του και μία σακκούλα). Τέλος, ένα άτομο πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών.

Οι αυτοκτονίες που… συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία

11χρονη έπεσε από γκρεμό

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κορίτσι μόλις 11 ετών αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της. Πρόκειται για την 11χρονη Ιωάννα η οποία στις 8 το βράδυ της 25ης Μαΐου φεύγει από το σπίτι της στη Παρηγοριά Χανίων λέγοντας στη μητέρα της ότι θα πάει μία βόλτα. Πηγαίνει σε ένα μίνι μάρκετ, παίρνει διάφορα φαγώσιμα και χυμό και πηγαίνει στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου κάθεται στην άκρη του γκρεμού. Αφού καταναλώνει τα τρόφιμα που είχε πάρει στη συνέχεια πέφτει από τον γκρεμό και βρίσκει τραγικό θάνατο.

Το άψυχο σώμα της εντοπίζεται την επόμενη ημέρα και αμέσως ξεκινούν οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου της. Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε η άτυχη 11χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της γεγονός που συγκλονίζει όλο το πανελλήνιο.

11xroni-xania

Πτώμα σε… βαρέλι: Αυτόχειρας εντοπίστηκε τρία χρόνια μετά

Μία από τις πιο περίεργες αυτοκτονίες των τελευταίων ετών έρχεται στο… φως στις 27 Ιουλίου. Τότε, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού καλαμώνα στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού εντοπίστηκε ένα βαρέλι που μέσα βρισκόταν μία σορός σε πλήρη αποσύνθεση.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές εξετάζοντας αρχικά σε ποιον ανήκει το πτώμα αλλά και τα αίτια του θανάτου.

Μετά από πολυήμερες έρευνες διαπιστώθηκε πως το άψυχο σώμα άνηκε σε έναν 58χρονο Ρεθυμνιώτη τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τον Μάρτιο του 2018. Παράλληλα, οι ειδικοί αποσαφήνισαν και τα αίτια του θανάτου του κάνοντας λόγο για αυτοχειρία.

Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε εν ώρα υπηρεσίας

Σοκ προκάλεσε η αυτοκτονία ενός αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας στα Χανιά. Το περιστατικό σημειώθηκε στο πρωί της 24ης Απριλίου όταν ο 38χρονος αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στην περιοχή Κεραμιά όπου ήταν σε υπηρεσία με έναν συνάδελφό του. Ο συνάδελφός του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε σε κρίσιμη κατάσταση τον 38χρονο. Ο ίδιος έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 8 Μαΐου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση