HomeHL-GreeceΧαρίτσης: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει την δημόσια υγεία

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει την δημόσια υγεία

Δριμεία κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και ειδικότερα για την επέκταση του δικτύου των ΜΕΘ» δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real Νews» o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση έχει πλέον να αναμετρηθεί με μια μετρήσιμη παράμετρο: η αδράνειά της σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τη χώρα κόστισε ανθρώπινες ζωές». Παράλληλα, χαρακτηρίζει «εξαιρετικά επικίνδυνο ότι ο προϋπολογισμός στηρίχθηκε σε δύο υποθέσεις: ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και της ακρίβειας δεν θα μας επηρεάσουν το 2022».

«Με το να αρνείται την πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα μέτρα στήριξης που έχει ανάγκη η κοινωνία» τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, αντιπαραβάλλοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «ρύθμιση των αγορών για να αναχαιτιστούν οι κερδοσκοπικές τάσεις», «χρηματοδοτικά προγράμματα επιδότησης ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» «μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια» και παράλληλα «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής για να πάρουν ανάσα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και αύξηση του κατώτατου μισθού για να στηριχθεί το διαθέσιμο εισόδημα και η κατανάλωση».

«Η χώρα οδεύει σε σύγκρουση με δύο παγόβουνα -την πανδημία και την ακρίβεια- και ο κύριος Μητσοτάκης αντί να κάνει κάτι για αυτό, είτε δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του είτε ασχολείται με την προώθηση μιας αντικοινωνικής ατζέντας που θα κάνει την πρόσκρουση ακόμα πιο επώδυνη» δηλώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις τεράστιες αυτές δυσκολίες με μια κυβέρνηση αρνητών της πραγματικότητας» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση απέδειξε ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προστατεύσει την δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Η περίοδος χάριτος έχει λήξει προ πολλού. Είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει εκ νέου» καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση