HomeΚΟΣΜΟΣΛευκορωσία: Χαρακτηρίζει «εξτρεμιστικό» το αμερικανικό Free Europe/Radio Liberty

Λευκορωσία: Χαρακτηρίζει «εξτρεμιστικό» το αμερικανικό Free Europe/Radio Liberty

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Λευκορωσία συμπεριέλαβε τον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Radio Free Europe/Radio Liberty στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Η κίνηση αυτή, η οποία έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης του Μινσκ και της Δύσης, σημαίνει ότι οι Λευκορώσοι που εγγράφονται διαδικτυακά στο RFE/RL θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως και έξι ετών.

To Radio Free Europe/Radio Liberty είναι ένας κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός των ΗΠΑ που παρέχει ειδήσεις, πληροφορίες και αναλύσεις σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας και της Μέση Ανατολή «όπου η ελεύθερη ροή των πληροφοριών, είτε απαγορεύεται από κυβερνητικές αρχές ή δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη» -όπως διατείνεται.

Το RFE/RL είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δέχεται κρατική χρηματοδότηση και εποπτεύεται από το Ραδιοφωνικό Συμβούλιο των Κυβερνητών, μια υπηρεσία που εποπτεύει όλες τις διεθνείς ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση