HomeHL-SportsΟΦΗ-Άρης 0-2: στους “8” οι “κίτρινοι” Video

ΟΦΗ-Άρης 0-2: στους “8” οι “κίτρινοι” Video

Με άνεση προκρίθηκε ο Άρης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε σήμερα (23/12) για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, με πρωταγωνιστή τον Καμαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το “καθαρό” 0-2 πέρασε σήμερα ο Άρης από το Ηράκλειο!

Επιβλήθηκε του ΟΦΗ και στη ρεβάνς των μεταξύ των δύο ομάδων αγώνων για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως είχε κάνει και την 1η Δεκεμβρίου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πρώτο παιχνίδι, τότε με σκορ 3-1.

Με πανηγυρικό τρόπο, λοιπόν, και πρωταγωνιστή τον Καμαρά εξασφάλισε την πρόκριση και πλέον είναι στα προημιτελικά του θεσμού.

Στο σημερινό παιχνίδι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο.

Προσπάθησαν να πιέσουν, να φτάσουν σε ένα γκολ, ώστε να μπούνε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως, δεν τα κατάφεραν.

Δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση, ούτε τις προϋποθέσεις εκείνες για να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Άρη.

Μάλιστα, στο 45ο λεπτό έχασαν ένα σημαντικό όπλο, τον Μιγκέλ Μεγιάδο.

Ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος του ΟΦΗ είδε κόκκινη κάρτα, μετά από παρέμβαση του VAR, για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο κέντρο του γηπέδου.

Η αποβολή άλλαξε την ισορροπία του αγώνα και έδωσε στους “κίτρινους” το πάνω χέρι.

Αυτοί με τη σειρά τους εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός στο δεύτερο ημίχρονο.

Λίγο μετά την έναρξή του, στο 48ο, ο Καμαρά έκανε σέντρα από δεξιά, ο Νίκος Μαρινάκης βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή του ΟΦΗ, ο διαιτητής έδειξε αμέσως πέναλτι.

Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ (0-1).

Πλέον, οι φιλοξενούμενοι, έχοντας ισοφαρίσει το εκτός έδρας γκολ του ΟΦΗ, έπαιζαν με άλλον αέρα στο ματς.

Επέβαλαν το δικό τους ρυθμό και στο 81ο έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Καμαρά, ο οποίος, θυμίζουμε, νωρίτερα είχε πάρει την αποβολή του Μεγιάδο κι έκανε τη σέντρα για να κερδίσει το πέναλτι ο Άρης. Δημιουργός ήταν ο Λούκας Σάσα.

Αυτός έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από τον Ντε Γκουζμάν, βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε σωστά στον Καμαρά, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 0-2, που ήταν το τελικό σκορ.

Να σημειωθεί ότι στο 62ο ο Σάσα γύρισε τη μπάλα για τον Καμαρά και ο Βούρος με τάκλιν παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ήταν η κορυφαία ευκαιρία για τον Άρη να πετύχει κι άλλο γκολ στο παιχνίδι, στο οποίο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε κάποια δυσκολία.

Για τον Άρη το 2021 έκλεισε με ιδανικό τρόπο, μετά και τη νίκη την περασμένη Δευτέρα  στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επί του Ιωνικού για το πρωτάθλημα.

Βλέπει τη συνέχεια της σεζόν με αισιοδοξία και κάνοντας σχέδια για είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και… μακροημέρευση στο Κύπελλο.

Όσο για τον ΟΦΗ, πλέον περιορίζεται σε έναν στόχο, που είναι η διατήρηση της άμεσης επαφής του με την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League .

Διαιτητής: Τσακαλίδης

Βοηθοί Διαιτητή: Κωνσταντίνου, Νιδριώτης

Τέταρτος Διαιτητής: Πολυχρόνης

VAR: Περράκης, Μπαλτάς

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Τοράλ (68’ Κοροβέσης), Καμάου (63’ Λάμπρου), Τσιλιανίδης (63’ Γιάννου), Καστάνιος (63’ Στάικος)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (75’ Μπεναλουάν), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (64’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (75’ Λόπεθ), Ιτούρμπε (64’ Λούμορ), Καμαρά (85’ Μαρμαρίδης)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση