HomeΚΡΗΤΗΠιάνουν δουλειά οι άνεργοι από 25 έως 29 ετών

Πιάνουν δουλειά οι άνεργοι από 25 έως 29 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δουλειά πιάνουν οι άνεργοι από 25 έως 29 ετών και στο Ηράκλειο καθώς τρέχει ήδη το νέο πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους από 25 έως 29. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής έιναι να υπάρχει κάρτα ΟΑΕΔ και να έχει τελειώσει τουλάχιστον το λύκειο.

Αυτές οι μόνες προϋποθέσεις. Μετά υπάρχουν κάποια κριτήρια αξιολόγησης όπως ο χρόνος ανεργίας, έχει να κάνιε με το οικογενιεακό εισόδημα και το αν έχουν συμμετάσχει ξανά σε τέτοια προγράμματα», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του ΚΕΚ, Γιώργος Σισαμάκης.

Πρόκειται για μία σημαντική ευκαιρία απασχόλησης για νέους που τελευταία παραμένουν άνεργοι κι έτσι θα τους δοθεί ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία.

«Αν πάρει μία επιχείρηση ένα άτομο από το πρόγραμμα θα πρέπει μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα να το προσλάβει κανονικά αλλιώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άτομα από το πρόγραμμα», ανέφερε σχετικά ο κ. Σισαμάκης.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να πάρουν αυτούς τους ανέργους είναι όλοι εκτός από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του τουρισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση