HomeΕΛΛΑΔΑMoU Eurobank με την Ελληνικό Α.Ε. για την ανάπτυξη πύργου γραφείων

MoU Eurobank με την Ελληνικό Α.Ε. για την ανάπτυξη πύργου γραφείων

Εφόσον υπογραφεί οριστική συμφωνία η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 140 εκατ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη πύργου γραφείων και τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας στο Ελληνικό ανακοίνωσαν η Eurobank και η Lamda Delelopment.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο, εφόσον υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των μερών, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε 140 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, βάσει του MoU, οι δύο πλευρές θα εξετάσουν «την απόκτηση από την Τράπεζα ακινήτου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (Μητροπολιτικός Πόλος Ελληνικού – Αγίου Κοσμά) εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ υψηλό κτήριο (πύργος – tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.».

Σύμφωνα με τη Eurobank, η κίνηση αυτή στοχεύει στη συγκέντρωση των κεντρικών γραφείων και των περισσότερων υπηρεσιών της Τράπεζας σε ένα κτίριο που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και έχει σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακος και σημαντική μείωση του σχετικού λειτουργικού κόστους.

Σε ανακοίνωσή της η Lamda Delelopment επισημαίνει πως το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί μία ακόμη συμφωνία για ανάπτυξη χώρων γραφείων στο έργο του Ελληνικού.

Όπως σημειώνει, «ο πύργος γραφείων (tower) εκτιμώμενου ύψους άνω των 100 μ., προορίζεται να αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο της συγκεκριμένης περιοχής, και της γενικότερης ανάπτυξης του Ελληνικού».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση