HomeΣΠΟΡΒραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη οι κορυφαίοι της χρονιάς

Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη οι κορυφαίοι της χρονιάς

Δάκρυσε για την Εθνική πόλο η Σακελλαροπούλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στα βραβεία του ΠΣΑΤ. Οι δύο αθλητές είχαν κερδίσει και πέρυσι τον τίτλο, μόνο που λόγω κορωνοϊού η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.

Εκαναν… το repeat όμως φέτος στα βραβεία που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και στα οποία ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συγκίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όταν τίμησε την Εθνική ομάδα πόλο, αλλά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Πριν ανακοινωθούν τα βραβεία των κορυφαίων, στην εκδήλωση τιμήθηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στο Τόκιο (Εθνική πόλο, Ντούσκος, Τεντόγλου και Πετρούνιας, με τους τελευταίους δύο να απουσιάζουν από την εκδήλωση), αλλά και όσοι διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Σπύρος Καπράλος κ.ά.

Στους άνδρες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε την ψήφο των αθλητικών συντακτών. Φυσικά, δεν μπορούσε να είναι παρών στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε ένα μήνυμά στην εκδήλωση. «Ευχαριστώ για την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Ελληνες και να εμπνέω τα νέα παιδιά, όπως έκαναν οι παλιοί το ίδιο με εμένα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία» ανέφερε ο Greek Freak.

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε στην εκδήλωση για να παραλάβει το βραβείο και ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή: «Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ. Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, μια δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να κλείνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω την Ελλάδα μαζί μου στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά τους»

Αθελά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκλεψε την παράσταση στα βραβεία. Ανέβηκε να δώσει το βραβείο στην κορυφαία ομάδα της χρονιάς, η οποία ήταν η Εθνική πόλο των ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο. Αφού πρώτα πήρε τον λόγο ο Θοδωρής Βλάχος να μιλήσει εκ μέρους της ομάδας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Και οι τρεις ομάδες μας έκαναν υπερήφανους, αυτά όμως τα παιδιά που έτυχε να παρακολουθήσω αγώνα με τον αγώνα. Είχα ένα προαίσθημα, φαινόντουσαν, πήγαιναν καλά σε όλη την πορεία και θριάμβευσαν. Αυτό όμως που με συγκίνησε διπλά και με έκανε διπλά περήφανη, είναι το ήθος τους» είπε αρχικά και προσέθεσε βουρκωμένη: «Γιατί όταν ο αρχηγός τους εκείνο το βράδυ είπε, αν θυμάμαι καλά, ότι ντρέπονται για την χαρά τους (που κατέκτησαν το μετάλλιο εν μέσω πυρκαγιών στη χώρα) ομολογώ ότι τότε έκλαψα για τα παιδιά αυτά. Και είμαι διπλά συγκινημένη για την βράβευσή τους» είπε.

Στο πόλο πήγε και το βραβείο του κορυφαίου προπονητή, με τον Θοδωρή Βλάχο να ανεβαίνει στο βήμα και σε μια πολύ όμορφη κίνηση να αποθεώνει έναν «αντίπαλο» στα βραβεία, τον Γιώργο Πομάσκι: «Ο ρόλος του προπονητή είναι πολύπλευρος, αλλά δεν είμαι μόνος. Ευχαριστώ την ΚΟΕ που μου εμπιστεύτηκε να οδηγήσω την ομάδα σε δύο Ολυμπιάδες και τη νέα διοίκηση που με εμπιστεύτηκε ως το Παρίσι. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, αλλά και τους αθλητές κυρίως. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν. Και αν ψήφισαν Πομάσκι έπραξαν σωστά. Είναι ένας δάσκαλος του ελληνικού αθλητισμού. Γνωριστήκαμε στο Τόκιο και γίναμε φίλοι, αλλά είναι ένας δάσκαλος με μεγάλη διαδρομή και δικαιούνταν να είναι εδώ μαζί μου».

gazzetta.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση