HomeHL-9Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τους σεισμόπληκτους από το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τους σεισμόπληκτους από το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Τραγούδησαν παιδιά από το Μουσικό σχολείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρες 09:00-21:00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια) το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια του οποίου διατέθηκαν εκατοντάδες αναμνηστικά προϊόντα του Πανεπιστημίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου.

Από το παζάρι πέρασαν περισσότεροι από 1.500 πολίτες ενώ το σύνολο των εισπράξεων ξεπέρασε το ποσό των 4.200 ευρώ. Μαζί με τα χρήματα που είχαν ήδη συγκεντρωθεί, το ποσό αυτό κατατέθηκε στον λογαριασμό που έχει ανοίξει για το σκοπό αυτό η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Το συνολικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός οικίσκου φιλοξενίας για τις ανάγκες των πληγέντων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Στο Aίθριο του Δημαρχείου τοποθετήθηκαν ειδικές και καλαίσθητες προθήκες για την έκθεση των ειδών, το σύνολο των οποίων φέρει το λογότυπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, όπως στυλό, κούπες και είδη ρουχισμού.

Στον ίδιο χώρο η Λέσχη Ρομποτικής και το Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής του ΕΛΜΕΠΑ, έκαναν επίδειξη ενός πρότυπου ρομποτικού συστήματος στολίσματος Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τρισδιάστατη εκτύπωση στολιδιών που επέλεγαν οι επισκέπτες.  Περισσότεροι από 100 μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα συστήματα αυτά και να ρωτήσουν φοιτητές και ερευνητές για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Αρχικά στον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια στο Αίθριο του Δημαρχείου λόγω καιρικών συνθηκών τοποθετήθηκε μουσική σκηνή όπου πραγματοποιήθηκε:

Μουσική παρουσίαση με κιθάρα και φωνή από τη Μαρία Φανουράκη (μέλος ΕΤΕΠ του ΕΛΜΕΠΑ).

Ραδιοφωνική εκπομπή από τον σταθμό Super Radio 90.4, που είχε αναλάβει και την επικοινωνιακή υποστήριξη της εκδήλωσης.

Μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 μαθητών και καθηγητών για σχεδόν δύο ώρες, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία μουσικών κομματιών, βυζαντινής, κλασικής και άλλων ειδών μουσικής.

pazari_egkainia pazari_lesxi_rompotikis pazari_mousiko_sxoleio pazari_super_radio

Τη βραδιά έκλεισε το συγκρότημα του  Γιώργου Ρασούλη ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στις 12:30 από τον Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και του εκπρόσωπου της Περιφέρειας Κρήτης Αντιπεριφερειάρχη Ζαχαρία  Δοξαστάκη.

Η διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της στο πλήθος των πολιτών που αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή, στον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Super Radio 90.4, στις εταιρίες  Γευσήνους Α.Ε., Γεώργιος Κοτζεδάκης και Inputoutput, καθώς και στους καλλιτέχνες και μαθητές που διάνθισαν με τη μουσική τους την εκδήλωση. Θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τους δεκάδες εθελοντές-μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου που συνέβαλαν στην άψογη εκκίνηση, υλοποίηση και ολοκλήρωσή της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση