HomeHL-EconomyΑλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος: Ενιαία έντυπα για όλους τους παρόχους

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος: Ενιαία έντυπα για όλους τους παρόχους

Νέοι λογαριασμοί στην πόρτα μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια απόφαση που φέρνει ριζικές αλλαγές στη μορφή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Με την απόφασή της «Κατευθυντήριες Οδηγίες για την υιοθέτηση πρότυπου εγγράφου Αίτησης Προσφοράς Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ΧΤ και υποδείγματος Λογαριασμού Κατανάλωσης ΧΤ» (αρ. 967/2021) και μετά την αξιολόγηση των σχολίων που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση, η ΡΑΕ ενέκρινε σήμερα την τελική μορφή των Πρότυπων Εντύπων Αίτησης Προσφοράς Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ΧΤ και υποδείγματος Λογαριασμού Κατανάλωσης ΧΤ.

Η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο κρίσιμη για την αγορά ενέργειας, καθώς οι αυξήσεις στα τιμολόγια έχουν «στριμώξει» τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τη ΡΑΠΕ, σκοπός της τυποποίησης των Πρότυπων Εντύπων σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος «είναι η ενημέρωση των καταναλωτών με πληρότητα, διαφάνεια, σαφήνεια και αξιοπιστία, τόσο πριν τη σύναψη σύμβασης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και κατά τη διάρκεια της σύμβασης, όπως, επίσης, η κατανόηση του τρόπου διαμόρφωσης του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας, η κατανόηση του κόστους που συνεπάγεται η εκάστοτε επιλογή προμηθευτή και τιμολογίου και η πρόσβαση των καταναλωτών σε ενημερωμένες επιλογές συμμετέχοντας ενεργητικότερα στην αγορά».

Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι η ενδυνάμωση των καταναλωτών συνιστά κεντρικό της στόχο και πως γι’ αυτόν το λόγο «μερίμνησε για την ορθή κι ομοιόμορφη εφαρμογή των κείμενων διατάξεων προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική άσκηση από τους καταναλωτές των δικαιωμάτων που τους εγγυάται το ενωσιακό και το εθνικό δίκαιο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση