HomeΚΡΗΤΗ1η Διαβούλευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Αγροτικών Περιοχών

1η Διαβούλευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Αγροτικών Περιοχών

Tου Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συμμετοχή των προέδρων των αγροτικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου) στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο η διαβούλευση για το  Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης που αφορά στις Αγροτικές Περιοχές του Δήμου.

diavoulefsi-f3

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού κ. Γιώργος Σισαμάκης, ο οποίος παρουσίασε την σκοπιμότητα και την χρησιμότητα  του Προγράμματος, καθώς και την κρισιμότητα της συμμετοχής των πολιτών και των τοπικών φορέων σ το εγχείρημα.: «Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι ευκαιρίες των αγροτικών  περιοχών του Δήμου, οι οποίες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Σε εκείνες με αμιγώς αγροτικό χαρακτήρα (οι Κοινότητες Γοργολαΐνη, Τεμένους και Παλιανής) και σε εκείνες που παρουσιάζουν έντονα αστικά χαρακτηριστικά και λειτουργούν κυρίως ως «περιαστικές»,  συμπληρώνοντας τις στεγαστικές κυρίως ανάγκες του Ηρακλείου (Βασιλειών, Βουτών, Δαφνών, Σκαλανίου, Σταυρακίων και Καλλιθέας).

diavoulefsi-f2

Ο αναπτυξιακός μας σχεδιασμός γίνεται μόνο αφού αφουγκραστούμε προσεκτικά τις τις ανάγκες καθώς και τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος, ΚΕΠ, ΚΕΣΑΝ, Φύλαξης & Καθαριότητας Σχολικών Μονάδων κ. Αντώνιος Περυσινάκης  η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, κ.  Ευγενία Στυλιανού, καθώς  και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Το σύνολο των περιοχών που περιλαμβάνονται στην μελέτη εκπροσωπήθηκαν από τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν τόσο επί του σχεδίου, όσο και για άλλα θέματα καθημερινότητας τα οποία έχουν αποτυπωθεί και καταγραφεί για περαιτέρω επεξεργασία και ανάλυση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση