HomeHL-SportsΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2: Ιστορική νίκη με ανατροπή από τον πάγκο – Video –

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2: Ιστορική νίκη με ανατροπή από τον πάγκο – Video –

Σούπερ «διπλό» με ανατροπή για τον ΟΦΗ με 1-2 επί της Ένωσης μέσα στο ΟΑΚΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνει ξανά η ΑΕΚ η οποία το βράδυ της Δευτέρας  υπέστη ήττα – σοκ με 1-2 από τον φοβερό και τρομερό ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1.

Η Ένωση προηγήθηκε νωρίς με τον Βράνιες ωστόσο οι Κρητικοί δεν πτοήθηκαν. Έβγαλαν αντίδραση και σκοράροντας με τους Λάμπρου (23’) και Καμάου (60’) έφτασαν στην ανατροπή.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία στο φινάλε να ισοφαρίσουν ωστόσο ο Άμραμπατ αστόχησε σε πέναλτι.

Έτσι, τηρήθηκε για 13η συνεχόμενη χρονιά η παράδοση που θέλει τον «Δικέφαλο» να μην κερδίζει αγώνα πρωταθλήματος πριν από την διακοπή των Χριστουγέννων.

Πλέον τα πράγματα για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη δυσκόλεψαν για τα καλά καθώς έμεινε σε απόσταση 11 βαθμών από τον προωτοπόρο Ολυμπιακό, που μόνο κερδισμένος είναι από αυτό το αποτέλεσμα, ενώ βλέπει και τον τρίτο ΠΑΟΚ να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στο -2.

Οι νικητές στον αντίποδα, που ακολούθησαν πιστά το πλάνο που είχαν καταστρώσει και κατέγραψαν το πρώτο τους εκτός έδρας τρίποντο στην έδρα της Ένωσης μετά από 20 χρόνια, έπιασαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πέμπτη θέση.

Μπήκε δυνατά, προηγήθηκε αλλά μετά… έκατσε 

Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα του αγώνα και απείλησε με κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 3’ και σουτ του Αραούχο στο 8’ που κατέληξαν λίγο άουτ.

Στο 14’ η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε, με τον Βράνιες να γράφει με κοντινό πλασέ το 1-0. Ακολούθησε ένα σουτ του Τσούμπερ στο 16’, που δεν βρήκε εστία, για να έρθει το 1-1 στο 23’ με σουτ του Λάμπρου.

Μετά το γκολ που σημείωσαν, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που έβγαζαν εκνευρισμό και είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη. Μάλιστα στο 30’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 όταν ο Τοράλ αστόχησε σε κενό τέρμα.

Ο Καμάου ήρθε από τον πάγκο και «πάγωσε» το ΟΑΚΑ

Ο «Δικέφαλος» μπήκε φορτσάτος και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ είχε μία καλή στιγμή με το σουτ του Αραούχο που κόντραρε και έφυγε λίγο έξω.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σιμόες βρήκε δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Οι σημαντικότερες φάσεις εν συνεχεία ανήκαν στον ΟΦΗ με κύριο εκφραστή αυτών τον Ντε Γκούζμαν, που είχε δύο άστοχα σουτ στο 54’ και στο 57’.

Στο 58’ ο Ολλανδός μέσος παραχώρησε τη θέση του στον Καμάου που λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρήκε δίχτυα με σουτ εντός περιοχής και έγραψε το 1-2.

Κάπου εκεί ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε τριπλή αλλαγή, παίζοντας φουλ επίθεση, και στο 86’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπαλογιάννη.

Ο Άμραμπατ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ωστόσο αστόχησε και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν μία σπουδαία νίκη.

Ο Τοράλ δεν σκόραρε, ούτε έδωσε ασίστ ωστόσο έκανε όλα τα άλλα μέσα στο γήπεδο για τους νικητές.

Πραγματοποίησε ακόμα μία εκπληκτική εμφάνιση και δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Από εκεί και πέρα, διακρίθηκαν και οι Μεγιάδο – Μαρινάκης.

Αν και μοιραίος, ο Άμραμπατ ήταν ο καλύτερος παίκτης των ηττημένων ενώ προσπάθησε αρκετά και ο Σάκχοφ.

Διαιτητής ήταν ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων), με βοηθούς Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Σινιοράκη (Χανίων). Υπεύθυνος VARήταν ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και AVARο Φωτόπουλος (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 17’ Σάκχοφ, 25’ Βράνιες, 48’ Ανσαριφάρντ (εκτός γηπέδου) – 16’ Μεγιάδο, 63’ Μαρινάκης, 87’ Μπαλογιάννης

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν (66’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (66’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77’ Γκαρσία), Άμραμπατ, Τσούμπερ (84’ Γέβτιτς), Μάνταλος (66’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν (58’ Καμάου), Γκαγιέγος, Τοράλ (78’ Γιαννούλης), Λάμπρου (65’ λ.τρ. Τσιλιανίδης), Φαν Ντούινεν (65’ Καστάνιος).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση