HomeHL-9Νέος δρόμος στον άξονα Βρύσες – Χώρα Σφακίων με 1,57 εκατ. ευρώ

Νέος δρόμος στον άξονα Βρύσες – Χώρα Σφακίων με 1,57 εκατ. ευρώ

Ξεκινά η μελέτη με απόφαση Αρναουτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) η μελέτη για το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα οδικού άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων-Όρια Π.Ε. Χανίων (Δια του Φραγκοκάστελου)» προϋπολογισμού 1.572.826,28 ευρώ.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά την βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα «Βρύσες – Χώρα Σφακίων – όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου», ο οποίος αποτελείται από την Επαρχιακή οδό με αριθμό 54 «Βρύσες – Ασκύφου – Χώρα Σφακίων» και τμήμα της Επαρχιακής οδού με αριθμό 31 «Ροδοβάνι – Σούγια – Χώρα Σφακίων προς Μύρθιο και Μονή Πρεβέλης δια Αγ. Ρουμέλης, Αγ. Ιωάννου, Ανωπόλεως, Κομιτάδων, Πατσιανού, Καψοδάσους και Σκαλωτής μετά διακλαδώσεως εις Φραγκοκάστελο».

Ο οδικός άξονας «Βρύσες – Χώρα Σφακίων – όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου» ως έχει σήμερα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για ασφαλή κίνηση των οχημάτων, σε σχέση με τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό φόρτο.

Η μελέτη αποσκοπεί στην αύξηση της οδικής ασφάλειας της οδού, παρακάμπτοντας οικισμούς και βελτιώνοντας τα γεωμετρικά στοιχεία της χάραξης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση