HomeHL-HealthΚορωνοϊός: Η Βρετανία κατέγραψε σε μία ημέρα 93.045 κρούσματα

Κορωνοϊός: Η Βρετανία κατέγραψε σε μία ημέρα 93.045 κρούσματα

Για «μεγάλο κύμα» προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Βρετανία που ανακοίνωσε 93.045 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εντοπίστηκαν 3.201 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον, ένας αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον χθεσινό, που είχαν εντοπιστεί 1.691. Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 14.909 μολύνσεις με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ξεκίνησε να κυριαρχεί σε περιοχές της χώρας, όπως η Σκωτία και το Λονδίνο.

Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα πραγματικά κρούσματα στην κοινότητα είναι πολύ περισσότερα.

Για «μεγάλο κύμα» προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «μεγάλο κύμα της Όμικρον» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εμβολιαστικό κέντρο του δυτικού Λονδίνου.

Παράλληλα, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αντικρουόμενα μηνύματα από την κυβέρνηση και τους συμβούλους της σχετικά με τις συναναστροφές τα Χριστούγεννα.

«Αυτό που λέμε και ο Κρις Γουίτι και εγώ είναι ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα της Όμικρον που έρχεται. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι συνετοί» δήλωσε, κάνοντας λόγο για «μια πολύ σοβαρή απειλή» και προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή απειλή»

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι είχε δηλώσει ότι η Όμικρον είναι μια πραγματικά σοβαρή απειλή και πως όσα ήδη γνωρίζουν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είναι «άσχημα». «Πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή. Για το πόσο μεγάλη είναι η απειλή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε, όμως όλα τα πράγματα που γνωρίζουμε, είναι άσχημα», είπε ο Γουίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως εξήγησε βασικό πρόβλημα είναι η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινείται «σε έναν απολύτως πρωτοφανή ρυθμό». Ο Βρετανός αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουμε αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι η ύπαρξη αποτελεσματικών εμβολίων και η ικανότητα να δώσουμε ώθηση στην ταχύτητα σε αυτό το στάδιο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τις επόμενες λίγες εβδομάδες, με την ταχεία διασπορά της μετάλλαξης, τα ρεκόρ θα καταρριφθούν.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση