HomePost ItΣενετάκης: Έκκληση στους νέους βουλευτές της Αντιπολίτευσης

Σενετάκης: Έκκληση στους νέους βουλευτές της Αντιπολίτευσης

Τι ζήτησε ο Ηρακλειώτης βουλευτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκκληση, κυρίως προς τους νέους βουλευτές της Αντιπολίτευσης, να μην απαξιώνουν τα μέτρα στήριξης και κινήτρων που αφορούν στη νέα γενιά, απηύθυνε ο βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022, αλλά να τους ενθαρρύνουν να πάρουν την υπόθεση της ανάπτυξης στα χέρια τους, το μέλλον της χώρας στα χέρια.

Ο βουλευτής στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νέα γενιά. Απευθυνόμενος σε όλους όσοι κόπτονται για τους ανθρώπους πίσω από τους αριθμούς να πουν ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ θα φέρουν την ανάπτυξη και τόνισε χαρακτηριστικά:

“Για μας αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο.

Είναι το νέο ανθρώπινο κεφάλαιο των νέων ανθρώπων που παρά τις δυσχέρειες της μακράς μνημονιακής συγκυρίας έμειναν εδώ και τράβηξαν κουπί για να μην γκρεμιστεί η χώρα. Τους οφείλουμε μια δεύτερη ευκαιρία.

Είναι ακόμα πιο νέοι. Οι 18-29, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας. Αυτοί πρέπει να έχουν την πρώτη ευκαιρία! Έχουν το πρώτο ένσημο! Μια καινοτομία. Δεν είναι μόνον αυτή. Είναι ένας κατάλογος δράσεων που διαρκώς ανανεώνεται

Και είναι φυσικά και εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια έφυγαν και επιστρέφουν. Όλο αυτό ενεργό δυναμικό νέων ανθρώπων έχουν δει πως λειτουργεί ο κόσμος εκεί έξω και κατέχουν μια τεχνογνωσία που αν μπολιαστεί με αυτή όσων βρίσκονται εδώ δημιουργούν την κρίσιμη ύλη που θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη που θέλουμε”.

Ο κ. Σενετάκης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για την αποπνικτική ατμόσφαιρα των θανάτων από κορωνοϊό που οφείλεται σε κάποιος “τσαρλατάνους” όπως είπε χαρακτηριστικά που παραπλάνησαν συμπολίτες μας. Διαφορετικά, όπως τόνισε, η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό θα γινόταν σε ένα κλίμα αισιοδοξίας, ότι μετά την ανάκαμψη μπαίνουμε δυναμική σε μακρά και σταθερή βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι στον φετινό προϋπολογισμό οι αριθμοί ευημερούν και διαψεύδουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση που διαρκώς μηδενίζει, λέγοντας πως “η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα” και “έχει αποτύχει παντού”.

“Θα δεχόμουν ίσως να ακούσω τους αφορισμούς τους αν το διεθνές κλίμα επέβαλε στην χώρα να αναπτύσσεται με 10% κι εμείς πιάναμε μόνο 6%.

Τότε ναι να βλέπαμε, αν είχαμε αποτύχει.

Αλλά, εν μέσω μια πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης (από το καλοκαίρι και ενεργειακής), με ένα σωρό γεωπολιτικές προκλήσεις, να λες ότι “η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα”, ότι “απέτυχε σε όλα” και την επόμενη στιγμή οι αμείλικτοι αριθμοί να σε διαψεύδουν, απαιτεί μοναδικό πολιτικό θράσος.

Είναι προφανές ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει τσακωθεί με την αλήθεια! Χρόνια τώρα…”

Διαφήμιση
Διαφήμιση