HomeHL-EconomyΡεύμα: Νέα επιδότηση στους λογαριασμούς – 69 ευρώ για τον Δεκέμβριο

Ρεύμα: Νέα επιδότηση στους λογαριασμούς – 69 ευρώ για τον Δεκέμβριο

Για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα ακρίβειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός αφού η άνοδος των τιμών κινείται σε πρωτόγνωρα επίπεδα και πυροδοτεί ένα κύμα ανεξόφλητων οφειλών καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν παρά την επιδότηση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους

Σε αύξηση της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα του μηνός Δεκεμβρίου αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την νέα εκρηκτική άνοδο των τιμών που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και προεξοφλεί ένα πολύ δύσκολο χειμώνα.

Οι συσκέψεις στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας,  Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες μέρες και οδηγούν σε νέα αναπροσαρμογή των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών για το μήνα Δεκέμβριο με αύξηση της επιδότησης κατά 30 ευρώ, πέραν των μέτρων που σχεδιάζονται να ισχύσουν από την νέα χρονιά.

Έτσι από τα 39 ευρώ που ήταν η επιδότηση για το μήνα Νοέμβριο όπου η τιμή χονδρεμπορικής έκλεισε στα 228 ευρώ η μεγαβατώρα, πρόκειται να ανέβει στα 69 ευρώ για την κατανάλωση έως τις 300 κιλοβατώρες. Αυτό σημαίνει ότι από τα έσοδα των ρύπων θα επιδοτηθούν οι λογαριασμοί με 230 ευρώ η μεγαβατώρα από 130 ευρώ που ήταν με βάση τα προηγούμενα μέτρα.

Ταυτόχρονα προγραμματίζεται να χορηγηθεί μέσα στις επόμενες μέρες και η τρίτη δόση στους παρόχους ενέργειας που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ξέφρενη πορεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και έχουν ήδη εισπράξει 165 εκατομμύρια την α΄δόση και 229 εκ. την β΄δόση.

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός αφού η άνοδος των τιμών κινείται σε πρωτόγνωρα επίπεδα και πυροδοτεί ένα κύμα ανεξόφλητων οφειλών καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν παρά την επιδότηση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Μετά την μικρή παρένθεση που σημειώθηκε στις τιμές ηλεκτρισμού λόγω της χρήσης των υδροηλεκτρικών και των ΑΠΕ που έριξαν προχθές την τιμή χονδρεμπορικής κάτω από 200 ευρώ η μεγαβατώρα, σήμερα ο χάρτης του EnergryLive, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το ασφυκτικό περιβάλλον των τιμών.

Η αύξηση στην μέση τιμή της επόμενης μέρας στην  Ελλάδα φτάνει το 47,5% και ανέρχεται στα 328,46 ευρώ η μεγαβατώρα. Την ίδια στιγμή με εξαίρεση την Πολωνία όπου οι τιμές διαμορφώνονται στα 143,77 ευρώ η μεγαβατώρα, η τιμή χονδρεμπορικής έχει πάρει φωτιά σε όλη την Ευρώπη με την Ιταλία και την Γαλλία να καταγράφουν νέα ρεκόρ στα 347,35 ευρώ η μεγαβατώρα και στα 353,09 ευρώ αντίστοιχα.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση