HomeHL-WorldΣερβιτόρα στο Άρκανσας απολύθηκε αφού πήρε φιλοδώρημα 4.400 δολαρίων

Σερβιτόρα στο Άρκανσας απολύθηκε αφού πήρε φιλοδώρημα 4.400 δολαρίων

Η διεύθυνση ήθελε να κρατήσει το συνολικό ποσό από τα tips και να επιστρέψει το 20% στις σερβιτόρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιάζει απίστευτο, αλλά όπως μετέδωσε το Fox απόλυτα αληθινό. Ακούστε πως έχει η ιστορία. Στις 6 Δεκεμβρίου, η Ryan Brandt και ακόμη μία σερβιτόρα, εξυπηρέτησαν πάνω από 40 άτομα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο «Oven and Tap» στο Bentonville.

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μπόλικη δουλειά, αλλά οι δύο σερβιτόρες έδωσαν τα πάντα αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους τους καλεσμένους, που θέλησαν να τις ανταμείψουν.

Μετά το δείπνο λοιπόν, ο καθένας από αυτούς άφησε περίπου 100 δολάρια φιλοδώρημα για τις δύο σερβιτόρες, που σημαίνει πως η Brandt και η συνάδελφός της έφυγαν με 4.400 δολάρια, ήτοι από 2.200 η καθεμία. Κι όμως, μετά από αυτό η Brandt απολύθηκε.

Ένας από τους καλεσμένους, ο Grant Wise, θέλησε να δει την πολιτική του μαγαζιού για τα φιλοδωρήματα, αλλά δεν έμαθε αυτό που περίμενε.

Οι σερβιτόρες κλήθηκαν να δώσουν το συνολικό ποσό στη διεύθυνση και πήραν πίσω το 20% αυτού για φιλοδώρημα. «Αυτό δεν είχε συμβεί στα τρεισήμιση χρόνια που ήμουν εκεί» είπε στο Fox η Ryan Brandt.

Ο πελάτης, ο Grant Wise όταν το πληροφορήθηκε, πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να δοθεί το συνολικό ποσό του φιλοδωρήματος στις σερβιτόρες, καθώς αυτές είχαν κάνει όλη τη δουλειά και αυτές ήθελαν να ευχαριστήσουν οι καλεσμένοι, για τον επαγγελματισμό τους και την αφοσίωσή τους.

Όταν όμως η Ryan Brandt επέστρεψε στη δουλειά της, της είπαν πως απολύεται, γιατί είχε πει στον Grant Wise την πολιτική του καταστήματος.

Με τη γνωστοποίηση της απόφασης αυτής, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, ο σάλος που ξέσπασε για το «Oven and Tap» ήταν μεγάλος, με αποτέλεσμα να εκδώσουν ανακοίνωση, μέσα από την οποία ανέφεραν: «Μετά το δείπνο, η μεγάλη ομάδα καλεσμένων ζήτησε να δοθεί το φιλοδώρημα τους σε δύο συγκεκριμένες σερβιτόρες.

Τιμήσαμε πλήρως το αίτημά τους. Από σεβασμό για τα πολύτιμα μέλη της ομάδας μας, δεν συζητάμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την απόλυση ενός υπαλλήλου».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Wise έκανε μία εκστρατεία στο GoFundMe για την Ryan Brandt, που όπως είχε πει είχε δανειστεί κάποια λεφτά για φοιτητικά έξοδα, και κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 10.000 δολάρια.

gazzetta.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση